© Rootsville.eu

Rocco Di Turo & Friends
Pre-BE Mine Blues Party
't Bierhuis Koersel (08-06-2018)

reporter & photo credits: Vanessa


info: Be-Mine Blues


© Rootsville 2018


Ook al zijn de organisatoren van BE-MINE-blues druk bezig met alles klaar te zetten voor het BE-MINE-blues festival op zondag 10 juni, toch hebben ze nog ergens tijd gevonden om een pre BE-MINE in mekaar te steken. In een tent op het terras van 't Bierhuis in Koersel gaven Rocco en zijn vrienden al een voorsmaakje voor zondag.

Deze avond liet Rocco zich bijstaan door de helft van The Sore Losers, Allessio en Kevin leenden hun drum en bass, Fabio van Dirty Hips liet de snaren van zijn gitaar zo luid klinken dat Maya in Leopoldsburg haar oren spitste. Na de pauze werden er zes fans gelukkig gemaakt met een gratis kaart voor BE-MINE-blues.

Ook het tweede deel van de avond leverde goede muziek en ambiance op.  Een duo tussen de gitaren van Rocco en Fabio werd enthousiast onthaald. En als extra verassing vergezelde Jan Daelemans het viertal met zijn harmonica. Na ruim 2 uur aan covers van onder andere The Beatles, Ronny Galliger en Jimmy Hendrix zou er volgens Rocco een einde gekomen zijn aan deze muzikale avond, maar het jong geweld dat hij meegebracht had dacht er anders over, zij konden er maar geen genoeg van krijgen.

Ze bleven maar doorgaan en na een half uurtje extra jammen was ook Fabio en zijn beste maken Allessio en Kevin voldaan en was iedereen opgewarmd voor een spetterende zondag vol BE-MINE BLUES!