© Rootsville.eu

Blue Minded (B/NL)
Rock - Blues
Café Highway 13 Geel (26-01-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info band: Blue Minded
info club: Highway 13

© Rootsville 2019


Toen de "Dollar" tegenover de Euro devalueerde luidde dit ook het einde van "Dusty Dollar" in. Twee van de leden, met name Nico De Cock en Andy Aerts, begonnen hun pijlen te richten op de "Bluesbones" maar Didier Claesen, Guido De Bock en David Amendolara zagen het even anders. Zij begonnen in 2012 deze "Blue Minded". In 2014 brachten ze een "EP" met als titel "First" uit en bestaat vandaag de dag deze band uit gitarist Didier Claesen, Ben van Casteren (bass), Yoeri Fransen (gitaar) en Guy Vernelen (drums). Het vocale aspect van deze "Blue Minded" belande op de schouders van de Nederlandse Lucie Kruijsse. Hun doel is het brengen van aanstekelijk covers in een rockin' blues arrangement.

Afspraak met deze "Blue Minded" was op zaterdagavond in het roadcafé "Highway 13" te Geel. Dit café staat bekend voor hun concerten met coverbands waar gezelligheid primeert boven het beleven van "Live" muziek. Mij compadre en ikzelf hadden ons genesteld met voor ons twee flatscreen die de aandacht wel naar zich toe trokken. Meteen ook al een vlotte babbel met één van de madammen van deze "Blue Minded" waarvan we meteen een update en een pintje kregen. Let's rock!

Even dreigde de installatie nog roet in het eten te gooien en daardoor werd er promt iemand op zoek gestuurd om het nodige materiaal. Nog enkele pintjes later was het euvel dan toch verholpen en met concerturen à la Bordeline konden deze "Blue Minded" dan toch aanvatten met "Last Of A Dying Breed". De bandleden dwepen met Southern Rock en namen als "Robert John & The Wreck" en "The Steepwater Band" of was het "The Cheepers" ;-)

Binnen in de club een biker-minded volkje, buiten aan de club enkel één enkele gemotoriseerde tweewieler en dat is toch wel jammer. Mezelf deed het terugdenken aan onze jaarlijkse december rit richting "Hautes Fagnes" waar enkele bottles of Gin als verwarming dienst deden, nostalgie zeker? Binnen kwam de warmte van de rock van deze "Blue Minded" en met "Pack It Up" van Freddie King lonkten ze toch even naar de blues.

Met "Evil" kregen we er dan eentje met een bijzonder hoog Sari Schorr gehalte. Niet enkel covers want met het rockin' bluesje "Blue is Blue" krijgen we ook een original voor de kiezen. De twee gitaren zijn best wel op elkaar afgestemd en toch komt de howlin' a screamin' voice van Lucie moeiteloos er boven uit met onder meer wat bluesrock in "Soul's On Fire". Opmerkelijk was dat de twee flatscreens ons het relaas brachten van een "Dodge Ram Longhorn" daar waar de "live muziek" toch de bovenhand zou moeten hebben. "Blue Minded" deden hun uiterste best met het brengen van een mix van rock, southern rock en bluesrock, en gelukkig was er geen voetbal op TV.

Zelfs het goed gebrachte "Higher Ground" in de versie van de "Red Hot Chilli Peppers" kon met moeite het geroezemoes achteraan overstemmen. Ook tijdens deel 2 van het concert werd er op het podium stevig door geramd (hei'jem) en ondertussen was de soundman van de band weer gearriveerd. Yep zomaar eventjes terug op en neer richting Nijlen, er zijn plezantere dingen op een zaterdagavond. Met Led Zeppelin's "Since I've Been Loving You" hielden ook wij het voor bekeken.

Alles staat of valt met de interactie tussen de band en de aanwezigen. Jammer dat de bikers achteraan geen oor hadden voor deze rockin' blues van "Blue Minded" want ergens zou deze mix van bluesrock en southern rock toch hun ding moeten zijn. De vraag is dan of er toch wel enkele headbangers met Status Quo hun "Down Down Down" dan toch hun hoofden richting podium zouden hebben gedraaid? Zo ja, telaat mannen wat dit was de laatste bisser. Wat we zeker weten is dat sommigen van deze "Blue Minded" deze zomer op de eerste rij zullen staan wanneer "Dewolff" van jetje zullen geven op bezoek bij het muzikaalste "kieken" van België...