© Rootsville.eu

Eric Sardinas & Big Motor
Boomerang

review: Freddie
©Rootsville 2015

Eric Sardinas dat zijn begeesterende rifs op de resonators. Bijgestaan door een explosieve ritme sectie die bestaat uit Levell Price en Bryan Keeling. Het is al weer een tijdje dat ik deze man 'live' nog kon waarnemen, het is zelfs geleden van toen The Bordeline nog actief was.

Met deze Boomerang krijgen we een nieuw album te horen van deze in Florida geboren Amerikaan. Reeds op jeugdige leeftijd begon hij gitaar te spelen en alhoewel de rest van zijn familie andere muziek speelden werd hij als tiener verhangen aan de blues. Dit nieuwe album bevat tien tracks waarvan er acht van Eric zijn hand zijn. Openen doet hij zoals we van hem gewoon zijn en dat is stevig zoals op 'Run Devil Run'.

Met het akoestische 'Morning Glory' bevinden we ons ergen in de swamps van de Mississippi en krijgen we een rustigere eric Sardinas aan het werk bijgestaan door toch wel prachtige backing vocals. Rock 'n Roll kent ook voor de rauwere stem van eric geen geheimen zoals het van Elvis geleende 'Trouble'.

De tweede cover op deze nieuwe Boomerang is er eentje van de hand van Howlin' Wolf en met 'How Many More Years' horen we een Sardinas zoals iezdereen hem in gedachte heeft, rauw en dynamisch. Zoals we het mochten verwachten is deze Boomerang weer een bewijs dat deze Eric Sardinas een meester van de resonator mag worden genoemd en hopen we dat we hem nog eens vlug kunnen zien en horen ergens ten velde!


Tracks:

Run Devil Run
Boomerang
Tell Me You're Mine
Morning Glory
Bad Boy Blues
If You Don't Love Me
Trouble
Long Gone
How Many More Years
Heavy Loaded


more info:

year: 2014

artist: Eric Sardinas

label: Jazzhouse Records

musicians:

Eric Sardinas: vocals, dobro resonators, steel and acoustic Resonators
Levell Price: bass &backing vocals
Bryan Keeling: drums & backing vocals

Additional Musicians:
Dave Schulz: Keyboards on #5
Matt Gruber: backing vocals
Celine Cavin Mojo: harmonica
Hilo Bay Honorary: kazzo's