© Rootsville.eu

Jake La Botz (US)

tiltle: Sing This To Yourtself
music: roots - blues
year: 2008
label: Charnel Ground Records

info artist: Jake La Botz

© Rootsville 2008


Jake La Botz is niet alleen gekend door zijn talent als singer/songwriter in de Blueswereld maar kent ook succes op het witte doek. Z'n laatste wapenfeit in de filmwereld is aan de zijde van Sylvester Stalone in diens laatste (?) Rambo episode.

Ook op muzikaal gebied is Jake een manusje van al en dit bewijst hij nogmaals met z'n nieuwste, Sing This To Yourself. Jake leerde de Blues kennen door toedoen van David Honeyboy Edwards en Homesick James en is daarom iemand die z'n liefde voor de akoestische Blues niet kan wegsteken. Hoewel z'n muziek onder de noemer 'Dark Blues' wordt omschreven is deze laatste zeker door toedoen van persoonlijke problemen een cd met 11 'Underground Bluessongs' te noemen.

Jake die opgroeide op de straten van de 'Windy City' bezingt op deze cd 11 nummers vol van details over verlossing en mizerie die zich kunnen afspelen tijdens een menselijk leven. Zelf zegt hij dat dit weleens het meest depressieve album is dat hij heeft geschreven. Zoals de bijtitel het omschrijft zit deze cd boordevol aanwijzingen voor het verwezelijken van een persoonlijke 'Apocalyps'. In 'Hard To Love What You Kill' bezingt Jake hoe het gevoel is om niet toe te komen aan zelfmoord en teksten over het slechte in een mens kan je beluisteren in 'The Devil Lives in My Throat'.

Nummers als 'The World Ended Yesterday' en 'Is There Anything Left to Do' beschrijven het leven van iemand die doelloos verder door het leven gaat zonder ervan afscheid te kunnen of willen nemen. In het najaar van 2008 komt Jake terug onze contreien uit en voor iemand die eens zwaar depressief wil zijn op een avond is dit een uitmuntende gelegenheid om dit te doen tijdens het beluisteren van deze 'Sing it To Yourself'. Een 'Underground Bluesnight' komt er zo aan, Depressive but Beautiful like a Sky That's Wide open....

 

tracks:

01. Hungry Again (Put me in a Hole)
02. Depression Brings Me Flowers
03. Hard to Love What You Kill
04.When Your Trouble Gets Like Mine
05. Smelling Paper Roses
06. The Devil Lives In My Throat
07. Down To The Yard
08. About Who I Am
09. The World Ended Yesterday
10. Is There Anything Left To Do?
11.The Sky Is Wide Open