© Rootsville.eu

Janiva Magness
My Bad Luck Soul


© Rootsville 2017

Bij het beluisteren van deze 'My Bad Luck Soul' van Janiva Magness was ik meteen verloren. Op dit album werkt Janiva Magness samen met multi-instrumentalist Jeff Turmes en gitarist Kid Ramos. Nummers als 'What's The Matter With The Mill?' en 'Baby, Baby, Every Night' zijn van het allooi waardoor ik meer en meer blues ben beginnen luisteren.

Op deze 'My Bad Luck Soul' welk het 2de album is van deze Janiva Magness vinden we 14 heerlijke blues nummers op terug in een juist uitgebalanceerd tussen swingende songs en slow bluesjes, zoals de overgang van McCoy zijn 'Mill' naar de 'Empty Bed Blues' van JC Johnson.

Samen met het aanschaffen vandeze CD heb ik haar ook een eerste keer 'live' kunnen beluisteren is 'The Borderline' te Diest alleen spijtig dat Kid Ramos er toen niet bij was. 'She Never Gets A Minute Of Sleep' en 'Take A Number' zijn twee nummers waarbij de credits gaan naar Jeff Turmer net als het later volgende 'Happy Hour' en 'She's a Little Bit Much'.

Van JB Lenoir krijgen we nog 'The Mojo (Boogie)' waarna we we het gedeeltijke swingende WestCoast bluesje 'It's Love Baby' krijgen met dat typische gitaargeluid van een Kid Ramos. Ook het werk van Billie Holiday met 'Billie's Blues' krijgt hier op dit album een jazzy ondertoon met zich mee en na 'Seven Long Days' hopen we op z'n minst nog op seven more years met deze Janiva Magness.

tracks:

01. My Bad Luck Soul  
02. Tears of Joy  
03. What's the Matter With the Mill?  
04. Empty Bed Blues  
05. Take a Number  
06. She Never Gets a Minute of Sleep  
07. The Mojo (Boogie)  
08. It's Love Baby (Twenty Four Hours a Day)  
09. I Wanna Know  
10. Happy Hour   
11. Baby, Baby, Every Night  
12. She's a Little Bit Much   
13. Billie's Blues  
14. Seven Long Days


more info:

year: 1999

artist: Janiva Magness

label: Blues Leaf Records

feat. Jeff Turmes & special guest Kid Ramos