© Rootsville.eu

Janiva Magness
The Devil is An Angel Too


© Rootsville 2017

De nieuwste van Janiva Magness draagt de titel ‘The Devil is an Angel Too’ en al meteen wordt je door deze straffe madam van je sokken geblazen. Blues en R&B madam van het zuiverste soort is helemaal terug met een album om ‘u’ tegen te zeggen en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze met dit prachtalbum meteen op #3 binnenkomt in de Billboard Blues Chart en zal wel zonder de minste moeite doorstoten naar 1 want daar hoort deze diva thuis.

Net als die andere ‘madam’, Marcia Ball keerde ook Janiva sinds een paar jaartjes terug naar Alligator records en dat zal ook zij zich niet beklagen. In m’n verzameling zit zowel jazz als rhythm & blues van deze in Californië wonende prachtige stem maar we zijn zeker niet rouwig dat dit album een beetje terug naar de blues laat drijven want met haar warme en bij wijlen rauwe stem laat ze je meteen meedeinen, luister maar eens naar ‘Weed Like Us’…puur en zo mooi al blijft de sfeer van r&b bij Janiva altijd wel hangen ook al wordt er op dit album minder gebruikt gemaakt van een horn section.

‘Walking in The Sun’ en ‘Homewrecker’ van Nick Lowe laten je aanvoelen dat ze zelf voor de 100% verliefd is op de muziek want het gevoel druipt hier zo van af, gewoon klasse! Ook grootheid Mavis Staples laat op haar website uitschijnen met wat een uniek album we hier te maken hebben en na het beluisteren ervan kan je enkel met superlatieven voor de dag komen.

Neem een goed glas wijn en je geliefde bij de hand en luister naar ‘Turn Your Hand in My Direction’ en droom weg van de realiteit met dit ongeloofelijk mooi album vol van gevoel voor blues en soul zoals er dit weinigen kunnen brengen….


tracks:

01 The Devil Is An Angel
02 I'm Gonna Tear Your Playhouse Down
03 Slipped, Tripped And Fell In Love
04 I'm Fellin' Good
05 Weeds Like Us
06 Walkin' In The Sun
07 End Of Our Road
08 Save Me
09 I Want To Do Everything For You
10 Your Love Made A U-Turn
11 Homewrecker
12 Turn Your Heart in My Direction


more info:

year: 2010

artist: Janiva Magness

label: Alligator Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)