© Rootsville.eu

Joakim Tinderholt & Band
You Gotta Do More


© Rootsville 2014

Op Big H Records wordt eind november de debuutplaat uitgegeven van de nieuwe rhythm & blues sensatie Joakim Tinderholt. Big H Records is een label dat zich uitsluitend toespitst op de markt in Noorwegen. Het album zal vanaf 2015 de wereld ingestuurd wordendoor het grotere 'Rhyhtm Bombs'.

Joakim Tinderholt komt uit noorwegen en besloot de wereld zijn old school rhythm & blues te leren kennen. Daarvoor zocht en vond hij een band die inOslo als huisorkest fungeerde in de befaamde Oslo Bluesclub aka de 'Muddy Waters Blues club'. Deze band bestaat naast Joakim Tinderholt ook nog uit William 'Bill' Troiani, Hankon Hoye, Robert Alexander Pettersen en Kjell Magne Lauritzen. Voor de opnamen vandit debuutalbum deed Joakim Tinderholt ook nog beroep op Kasper Skullerud Vaernes aan de saxen en harper Arne Rasmusson.

'You Gotta Do More' werd een pareltje met daarop een blend van eigenwerk en uitstekende covers. intotaal vindenwe 11 nummers terug op dit swingend en aanstekelijk schijfje. Openen doenze in onvervalste rhythm & bues stijl met 'Stumblin & Fumblin', geschreven door William 'Bill' Troiani en Hankon Hoye. Van Willie C Cobs krijgen we dan het footstompin' 'You Don't Love Me' in een stijl die ons doet denken aan SBW.

Eennummer als 'Another Rainy Day' kan moeiteloos wedijveren met bestaande klassiekers in het genre. Zeer sterk is ook het instrumentale 'Gold Top' van de hand van Joakim Tinderholt in een kleur die me doet denken aan de hoogdagen van Kid Ramos aan de West Coast. Na de swingende en strollin' titeltrack krijgen we met 'It's Your Voodoo Working' van Charles Sheffield een popcorn oldie die wat vaak in de roots scène op de setlist komt te prijken. Het samenspel van de baritones xas en de vooodoo gitaar van JoakimTinderholt werken hier meer dan aanstekelijk.

Van diezelfde Sheffield krijgen we ook no 'I Don't Care Who Knows' alvorens ons in te pakken met de gekende tearjerker 'Those Lonely, Lonely Knights', een nummer dat me wet weemoed doet terugdenken aan wijlen Sean Costello (1979-2008). Na de klassieker 'Double Trouble' van Otis Rush gaan ze er hier bijzonder swingend uit met Los Lobos and from now on I got loaded when I'm hearing Joakim Tinderholt. Straffe kost waar we nog van gaan horen.


tracks:

01. Stumblin' & Fumblin'
02. I Need A Woman ('cause I'm a Man)
03. You Don't Love Me
04. Another Rainy Day
05. Gold Top
06. You Gotta Do More
07. It's Your Voodoo Working
08. I Don't Care Who Knows
09. Those Lonely, Lonely Nights
10. Double trouble
11. I Got Loaded


more info:

year: 2014

artist: Joakim Tinderholt

label: Rhythm Bomb Records - Big H Records (Noorwegen)

musicians:

Joakim Tinderholt: vocals & lead guitar
William 'Bill' Troiani: bass & backing vox
Hankon Hoye: guitars & backing vox
Robert Alexander Pettersen: drums & percussion
Kjell Magne Lauritzen: piano

additional musicians:

Kasper Skullerud Vaernes: tenor & baritone #1,6,7,8 & 10
Arne Rasmusson: harp #2