© Rootsville.eu

The Mannish Boys
Shake For Me

review: Freddie
©Rootsville 2015

Delta Groove Productions viert in 2010 zijn 5 jarig bestaan en dat zal op de 25ste editie van Moulin Blues Ospel niet onopgemerkt voorbij gaan want Delta Groove met Randy Chortkoff op kop zullen met niet minder dan 3 groepen hun en het jubileum van Moulin Blues extra in de verf komen zetten.

The Insomniacs, Mike Zito van het zuster label Eclecto Groove en niemand minder dan de Mannish Boys zullen er aanwezig zijn. Zoals bekend wisselt de bezetting van The Mannish Boys met regelmaat en is het uiteraard afwachten wie er in mei zijn opwachting zal komen maken. Zowel The Insomniacs als Mike Zito hebben in 2009 een sterk album op de markt gebracht en het is alvast ook uitkijken naar de optredens van deze twee.

Om de 5 jarige viering extra in de verf te zetten brengen The Mannish Boys voor deze gelegenheid hun 5de album uit dat tijdig klaar zal zijn om mee te brengen. Voor dit 5de album zijn er meer dan gewoonlijk gastoptredens voorzien van wie je de namen onderaan deze recensie kan lezen. Buiten o.a. Nick Curran, Kid Ramos, Arthur Adams, Johnny Dyer en Rod Piazza is er wel één special guest die zijn opwachting komt maken waar ze bij onze noorderburen bijzonder fier op zullen op zijn want ook bluesharp speler Big Pete komt er zijn opwachting maken.

‘Shake For Me’ is de toepasselijke titel die het album meekrijgt en we vinden er niet minder dan 16 nummers op terug, van Chicago tot jump blues. De vocals worden bijna afwisselend verzorgd door ouwe getrouwe en de immens sympathieke Finish Tasby en Bobby Jones wie ook in 2009 nog een eigen CD uitbracht en met de Mannish Boys als begeleidingsgroep (zie previous reviews).

Enkel voor 4 tracks worden er andere stemmen waargenomen, zo is er Arthur Adams die zijn eigen ‘Raunchy’ mag komen brengen en ook Arthur heeft recent nog een nieuw album uitgebracht en dus is er reden genoeg om te vieren en hopen we dat we dit jaar ook deze mijnheer mogen verwelkomen op onze festivalweiden, op deze blues met country invloeden trekt CEO Randy van leer op de bluesharp.

Een andere gast die op ‘Champagne & Reefer’ de vocals mag waarnemen is Johnny Dyer en de stem van Johnny leent zich uitermate goed om het brengen van deze Muddy Waters klassieker met Mitch Kashmar op de harp. Afsluiter van dit album is weggelegd voor  Big Pete en hoe kan het ook anders met het nummer ‘Way Down South’ van legende Lester Butler.

Tussen de 16 nummers is er ook een instrumentaaltje te vinden en met deze West Coast jump worden de gitaarsolo’s afgewisseld door Kirk Fletcher en Nick Curran, deze twee speelden in 2007 nog samen bij de Fab Thunderbirds. Als laatste stem die we vermelden hebben we nog Frank Goldwasser die ‘Number 9 Train’ als de ultieme train song een nieuw leven meegeeft.

Hopelijk brengt de trein van Delta Groove genoeg exemplaren mee naar Ospel wanrt dit album zal zeker en vast als zoete broodjes verkopen…

 

Tracks:

- Too Tired
- Mona / Willie and the Hand Jive
- Reconsider Baby
- Educated Ways
- Half Ain't Be Told
- Number 9 Train
- Last Night
- Hey Now
- You Can't Be Beat
- Black Nights
- The Bullet
- Those Worries
- Raunchy
- Champagne & Reefer
- You've Got Bad Intentions
- Way Down South


more info:

year: 2010

artist: The Mannish Boys

label: Delta Groove Music

THE MANNISH BOYS:
Finis Tasby: vocals
Bobby Jones: vocals
Randy Chortkoff: harmonica
Kirk “Eli” Fletcher: lead & rhythm guitar
Frank Goldwasser: vocals, slide, lead & rhythm guitar
Willie J. Campbell: electric & upright bass
Jimi Bott: drums & percussion

SPECIAL GUESTS:
Rod Piazza: harmonica
Kid Ramos: lead guitar
Mitch Kashmar: harmonica
Nick Curran: guitar
Mike Zito: vocals & guitar
Arthur Adams: vocals & guitar
Johnny Dyer: vocals
Lynwood Slim: harmonica
Rob Rio: piano
Fred Kaplan: piano
Andy Kaulkin: piano
“Big Pete” van der Pluijm: vocals & harmonica