INFO
THURSDAY, DECEMBER 10 - GOORBLUES
website

PAUL BATTO (Slov)
website
my space

video

review: Frans
photo©Frans

comments: mail
REVIEW

Paul Batto, deze bluesman van Sloveense afkomst was hier al eens te gast en omdat de Polle en Michel goede neuzen hebben mocht hij natuurlijk op een doorreis nog eens zijn kunnen laten horen in 't Goor. Voor de gelegenheid had hij een Ondra Kriz meegebracht. Deze landgenoot van Paul is uit hetzelfde hout gesneden en de blues zit ook bij en deze toetsenman zou vanavond paul Batto komen ondersteunen.

Opener van vanavond is 'That ain't nobody's biz-ness' en daarmee beginnen ze ingetogen en rustig aan deze avond met deze ragtime'achtige blues. Ook 'Put Your Load Down' is zo'n prachtig nummer waar je verplicht bent om naar te luisteren en met de kerstdagen in het verschiet komt de muzikale sfeer van Paul en Ondra bijzonder goed tot hun recht.

Met 'Smilin' Blues' komen we dan in het straatje waarom Paul Batto zo geliefd is en deze Delta blues wordt door de aanwezigen bijzonder gewaardeerd. Paul Batto staat bekend om zijn vocaal en slide werk en zijn stem is kristalzuiver te noemen. Een meester in het vak die je verplicht om te luisteren en staat ondertussen toch al een 20 jaar op de planken en brengt buiten blues ook swing en jazz en wanneer je gaat luisteren naar zijn my space hoor je dat hij het zeker ook als crooner zal kunnen maken met hetzelfde timbre als een Sinatra.

Vanavond bij Goorblues staat uiteraard de blues op de voorgrond en met nummers als 'Trough The Fire' en 'Ain't Misbehavin'' mag zijn 2de doorgan in Gooreind als geslaagd worden gevonden. Ook een gastoptreden is er vanavond weggelegd en wel voor Steven Troch van Fried Bourbon die ook een fan is van paul en daaroml graag een nummertje komt meespelen. Met 'Nobody knows You' zijn we helaas aan het laatste nummer gekomen voor vanavond al kan een bissertje als het footstompin' 'Steady Rollin' Man' er altijd wel bij.

Nu zondag hebben ze hier nog de Amerikaanse Belg en toetsengenie Gene Taylor op bezoek en op 18 december komt Lightnin' Guy de tent nog eens in vuur en vlam zetten. Ook het programma van volgend jaar is niet mis met o.a. Howlin' Bill, Pete Mitchell, Tom Principato en vele andere zoals in mei nog de Canadees JW. Jones....