© Rootsville.eu

John F.Klaver (NL)
The Edge

review: Freddie (in courtesy for Keys and Chords)

Eén van de ‘real’ bluestalenten die het bij onze noorderburen goed doet is zeker deze John F.Klaver. Na een tijdje in de ‘states’ te hebben gestudeerd mogen ze in Nederland hun beide handjes kussen dat dit ras talent terug naar de thuishaven is weergekeerd. John F. is een benadigd gitarist, songwriter, lesgever en misschien ook wel de ideale schoonzoon. In 2007 richtte hij zijn eigen formatie op en bestaat dit eigenste moment uit John F. Klaver (Guitar, Vocals) Iris Sigtermans (Bassguitar), Eric Dillisse (Drums) en Pascal Lanslots / Bob Fridzema - Hammond B3, Vocals.

Met zijn nieuwste ‘The Edge’ bewijst hij nogmaals wat een veelvuldig talent hij wel is en met uitzondering van Robert Johnson zijn 32/20 Blues is de rest van dit album allemaal van zijn eigenste hand. Dit album is een mix van diverse stijlen gaande van swing tot zelfs een beetje soulblues en is een album dat niet gaat vervelen. Uitstekende muzikanten ondersteunen zijn gepassioneerd gitaarwerk en  zijn prachtige stem benadrukt de klasse van dit album.
Voor dit album krijgt de John F.Klaver band nog hulp van Wies Ingwersen als backing vocals, Boy Vielvoye op de smoelschuif en ook het werk van Efraim Trujillo op de saxofoon geeft extra dimensie aan dit album luister maar eens naar het funky ‘Make It So’.

Deep blues krijgen we met ‘I Still Believe’ een nummertje dat menige verliefde harten wel aan het slowen zal doen slaan, mooi en intens met extra goede vibes van een uitstekend Hammond orgel. Beklijvend! Subtiel gitaarwerk van de meester zelf is ook te beluisteren op ‘When Everything Falls’ en met ‘Micha Ain’t No Bitch’ wordt ons een instrumentaaltje gepresenteerd met soulfunk van de bovenste plank. ‘Just For Kick’ doet me onmiddellijk denken aan een allerbeste Duke Robillard en geeft je de juiste ‘kicks’. Klasse!

Met respect voor de ‘blues’ brengt John F.Klaver met 32/20 Blues een ode aan de muziek waar we allen zo van houden met een geslaagde eigen bewerking van dit ‘oudje’. Dat John F. ook de mosterd is gaan halen bij SRV is duidelijk te horen bij ‘Heartful Of Blues’ en het is zelfs een beetje ‘creepy’ hoe dicht zijn stem deze van Vaughan benadert en dan spreken we nog niet van het gitaarwerk maar ook van indringende chromatische harp van Boy Vielvoye.

Mooi en veelzijdig album met een keur aan artiesten en hoed af voor Bob Bruinekool voor het uitstekende werk aan de knoppen. Professionals!


Tracks:

01 You Make Me Feel So Alive
02 Just Your Kicks
03 Save Me
04 When Everthing Falls
05 Micha Ain’t No Bitch
06 Skip A Beat
07 Make It So
08 I Still Believe
09 32/20 Blues
10 Kempner Woman
11 Maydell
12 Heartful Of Blues
13 The Edge


more info:

year: 2014

artist: John F. Klaver

label: DMI Records