© Rootsville.eu

Boo Boo Davis (US)
Oldskool

review: Freddie
©Rootsville 2015

Hier in België leek het erop of het een beetje stil was geworden rond Boo Boo Davis maar we wisten uiteraard niet dat hij met Black & Tan Records aan een nieuw album aan het werken was. Samen met Jan Mittendorp en John Gerritse heeft hij deze nieuwe ‘Oldskool’ in elkaar weten te steken met 11 nummers op die ons dan ook gewoon terug brengen naar de roots van de blues.

Boo Boo Davis werd in 1943 in Mississippi geboren en zit daarmee toch op de eerste rij om als nog levende Delta man de blues hier te komen prediken. Hij is ook diegene die de blues brengt zoals hij hem ook heeft kunnen beleven. Wanneer je al 71 jaren op de teller hebt staan en je vanaf je 5de levensjaar bent beginnen spelen moeten we vaststellen dat er nog weinigen zijn die deze ervaring met ons kunnen delen.

Zijn eerste optreden was bij de eigen familie band, The Lard Can Band en de naam werd gekozen doordat James ‘Boo Boo’ Davis hier als drummer speelde samen met zijn vader, broer en zus. Zoals het een echte bluesartiest beaamd was hij verplicht te beginnen spelen op een ‘keukenpot’. Alleen wanneer je op zulke geïmproviseerde instrumenten aan de bak komt dan zit de blues wel diep in je. in 2002 bracht deze Boo Boo Davis zelfs een album op de markt met de titel 'Can Man'.

Met zijn vorig album ‘What Kind Of Shit Is This’ week Boo Boo Davis een beetje af van zijn roots maar met deze ‘Oldskool’ is hij weer helemaal terug. Met de drums van John Gerritse, de gitaar van Jan Mittendorp en zijn 2 instrumenten de bluesharp en zijn stem weet hij hier terug die elektrische delta blues te brengen die zo lekker te beluisteren valt zoals op Hold Your Head Up’.  Met ‘Down The Road I Go’ kan je de ‘boogie’ zo relax gaan beluisteren dat een juke-joint in de Mississippi Delta nooit ver weg is. ‘Lucky Man’ is er nog zo eentje maar hier komt er een heerlijke slide aan te pas.

Wie zich ook terug Oldskool’ wil voelen kijkt best naar de concertkalender want een nieuw album gaat steeds samen met een nieuwe tour. Zo staan de Southern Blues Night op 19 maart te Heerlen en 5 april in de Missy Sippy te Ghent bij mij alvast aangevinkt. Hail The Old School!!!


Tracks:

01 Hold your Head up
02 Boo Boo Fool
03 Got my Love
04 Boy Blues
05 What is wrong with you
06 Call me a Clown
07 Old Skool
08 Where we Gonna Go
09 Down the Road I Go
10 What it Is
11 Lucky Man

All songs written by J Davis, JH Gerritse and JK Mittendorp


more info:

year: 2015

artist: Boo Boo Davis

label: Black & Tan Records

booking: Crossroads Blues Agency