© Rootsville.eu

70's Tush
Old Devils Tour 2015 (vol 1) - Live @ Get Rhyhtm


© Rootsville 2016

70’s Tush, voor deze band moeten we naar Ghent want daar ontstond in 2013 deze groep. In eerste instantie was het idee om gewoon een steengoede jam-band op te richten met oog voor rock en blues. Zoals bij alles en iedereen moet een idee de tijd hebben om te rijpen en zo ook bij deze ‘70’s Tush’. Na enkele kleine veranderingen kwam dan alles in het juiste maatpak te zitten en gelukkig zaten ze daarmee op dezelfde golflengte en zou de groep al even verder willen kijken. Het zou nu net niet de zoveelste en gewone bezetting worden van rockers die in hun midlifecrisis waren gekomen. Nee deze jam-band zou al vlug zijn kinderschoen ontgroeien en wilden nu juist dat beetje extra toevoegen zodat deze 70’s Tush dan zou uitgroeien als een volwaardige rock ’n blues band.

Met deze evolutie ontstond dan ook het idee om een dijk van een album in elkaar te steken en daarvoor trokken ze naar de ‘Get Rhythm’ in Ridderkerk. Geen slecht idee want dit muzikantencentrum bij onze noorderburen geniet een uitstekende reputatie. Alles liep vlot, of toch niet? Wat een volwaardig album zou worden wordt nu een dubbel live album waarvan het eerste deel als een EP op de markt wordt gegooid. Door enkele technische ontsporingen zal het tweede deel in juni van dit jaar opgenomen worden in hun thuisbasis te Gent. Zodoende krijgen we hier een unieke dubbel EP waarvan het eerste deel nu in onze speler zit.

Het sterke van deze EP bestaat erin om hier met 7 nummers af te komen waardoor hun verwijzing van coverband volledig tot het verleden zal behoren want door hun eigen inbreng worden sommige nummers in een heel andere context geplaatst maar wat wel blijft is de sfeer van een Led Zeppelin of een Rory Gallagher en daar zorgen zeker Sven,… en voor.

Beginnen doen ze met de prachtige ballad ‘Old Love’ een nummer waar de Zuid-Amerikaanse vibes van een beste Carlos Santana tot leven komen dankzij de subtiele gitaarlicks van een Pieter Minne op de lead gitaar en een volwaardige rockstem van Sven Vande Neste. Nog een ballad, als is het een heel korte, krijgen we ook bij de afsluiter ‘Guilty’ al wordt er hier gezongen over whiskey en cocaïne, deze korte smeekbede is een nummer een rock opera waardig.

To zover het soft gedeelte want vanaf ‘Shadow Play’ wordt het andere koek. Op dit nummer is Rory Gallagher maar voor een gedeelte aanwezig want zoals gezegd geven deze ‘70’s Tush’ er een heel andere dimensie aan. Knappe gitaarsolo met een ritme sectie die hier het nummer ook wel weet te dragen. Wanneer Joe Bonamassa ‘Tea For One’ mag coveren waarom mogen dan deze 6-koppige formatie uit Ghent geen ‘Led Zeppelinke’ doen. Ook al spreken we hier van een ‘Live’ EP toch is dit gemixt als een studioalbum en dus kijken we benieuwd uit naar deel 2. Degelijke rockers die perfect en gelukkig ook weten waar ze naar toe willen met hun keuze.


tracks:

01 Old Love
02 Shadow Play
03 Poor Boy
04 40 Days
05 Tea For One
06 Mr. Big
07 Guilty


more info:

year: 2016

artist: 70's Tush

label: Independent

booking: mail

musicians

Sven Vande Neste: vocals
Pieter Minne: lead guitar
Koen De Coker: rhythm guitar
Jeroen De Keyser: bass
Maarten De Meyer: keys
Tony Van Hoecke: drums