© Rootsville.eu

Adam Karch
Moving Forward


©Rootsville 2016

Deze uit Montreal afkomstige Adam Karch is één van de fijnste fingerpicking gitaristen uit Canada. Hij speelt met een uitermate verfijnde techniek die zowel modern als traditioneel kan worden aanzien. Deze Adam Karch treed zowel solo op als met zijn trio dat bestaat uit Marc-André Drouin (bass) en Bernard Delauriers (drums) en het is met dit trio dat hij zijn nieuwste album ‘Moving Forward’ wist op te nemen.

Dit albumwerd een fijn uitgebalanceerd album met eigen werk en covers van Bob Seger, Keb Mo en Warren Zevon. Zijn debuutalbum bracht hij uit in 2002 en zijn vorig album 'Blueprints' dat uitkwam in 2014 kreeg bijzonder goede recensies over zich heen. Dit 12 nummers tellende 'Moving Forward' wertd vorige winter opgenomen in Montreal met als producers Adam en René Moisan.

Adam Karch heeft naast het talent van een uitzondelijke gitarist ook een eigen en authentieke stemkleur die zich bijzonder goed aanpast aan het genre waarin hij werkzaam is. Het album is een rsultaat van de expressies en gevoelens die vrijkwamen tijdens de talrijke concerten. Is het nu zijn eigen 'Seaside Venues' of het met Americana doordrongen 'Those Steady Lights' of Segers zijn 'Night Moves' het zijn allemaal nummers waarbij je gekluisterd wordt aan je speakers door de harmonie die Adam, Bernard en Marc-André weten te bereiken in de nummers.

Aangrijpen is zeker ook 'City Boy' dat deze Adam Karch ging lenen bij Keb Mo en wat gezegd van het mooie arrangement op Zevon zijn 'Werewolves of London'. Zonder meer een album om in huiis te halen deze 'Moving Forward'.


Tracks:

01. Seaside Venues
02. Night Moves
03. Those Steady Lights
04. Did You Get The Latest News
05. Somewhere In El Paso
06. City Boy
07. Lil' Black Dress
08. On A Cold Grey Sky
09. Werewolves Of London
10. The Contract
11. Louis Collins
12. Realize You're Mine

 

more info:

year: 2016

artist: Adam Karch

label: Bros Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Adam Karch: guitars & vocals
Bernard Deslauriers: drums & percussion
Marc-André Drouin: bass