© Rootsville.eu

Al Lerman
Slow Burn


© Rootsville 2016

Gaan promotie maken voor zijn concertdata aan de andere kant van de oceaan gaan we nu eens niet doen want eerlijk ik begin misselijk te worden dat er zoveel moois vanuit Canada komt aanwaaien en dat onze clubs en festivals steeds maar in diezelfde vijver blijven vissen waardoor de eentonigheid troef aan het worden is.  Al Lerman is weerom zo een blues-meester die een verfrissende wind laat waaien maar helaas hier niet aan het werk kunnen zien.

Al meer dan 40 jaar staat deze multi-instrumentalist op de planken. Hij won al 2x de Juno Award met de band Fathead en speelde saxofoon en bluesharp bij de Maple Blues Revue. Is het nu als frontman of als super-sideman het maakt niet uit maar wanneer Al Lerman erbij is komen de spotlights vanzelf richting zijn persoon.

Met deze 'Slow Burn' staat zijn teller met solo projecten op drie. Dat hij dan ook nog een gewaardeerd en talentvolle songwriter is kan je vaststellen op dit album want 11 van de 12 nummers zijn van zijn hand. Alleen 'Kokomo' is van Kokomo Arnold. Wanneer je dan bij het beluisteren van deze 'Slow Burn' zoveel mooie nummers komt te horen alsof het lijkt dat er traditionals op je afkomen moet je eerbiedwaardig het hoofd beginnen buigen richting deze Al Lerman.

Wat krijgen we! Aangename blues om naar te luisteren met dito stemtimbre samengaand met subtiel harmonicaspel maar bovenal lekker luisterend! Nummers als 'Don't Puss Your Mess On Me' of 'Bad Luck Blues' het lijken wel meesterwerkjes die je in de eerste plaats vrolijk maken door ernaar te luisteren ongeacht de tekst maar wel meesterlijk in elkaar gestoken door Al zelve met bassist Alec Fraser.

Nummers als 'Gonna Have To Wait' zijn van die aard dat je van blues moet gaan houden bij het beluisteren van deze 'Slow Burn'. Heerlijke Delta-blues ook met de enige cover op deze plaat en dan hebben we het over 'Kokomo'. Afsluiten doet hij dan ook in stijl met zijn eigen instrumentale 'Slow Burn'.

Laat je meeslepen vanuit de Delta naar de de deep south met het voodoo doordrenkte 'Tattoo Like You'. Eénb ding staat vast bij het beluisteren van deze 'Slow Burn' ontvang je enkel good mojo en we zouden zijn voornaam haast gaan fout schrijven inplaats van Al Lerman ...'La' Lerman.


tracks:

01. Don't Push Your Mess On Me 
02. It Takes Me All Night Long
03. Bad Luck Blues 
04. Gonna Have To Wait
05. Now That Your Man's Gone
06. Totally Out Of Whack
07. Younger Man Than Me
08. Any Way You Want
09. Tattoo Like You
10. Better Off Taking Chances
11. Kokomo
12. Slow Burn


more info:

year: 2016

artist: Al Lerman

label: independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians

Al Lerman: vocals, harmonica, guitars, percussion
Alec Fraser: bass, backing vox, percussion
Omar Tunnoch: bass, backing vox
Al Cross: drums
Bucky Berger: drums
Lance Anderson: piano
Jana Reid: backing vox
Diana Madera-Lerman : hand clapping