© Rootsville.eu

Al Rose
Spin Spin Dizzy


© Rootsville 2016

Ook al komt deze Al Rose uit Chicago moeten we geen blues gaan verwachten maar eigenzinnige folk. Deze singer-songwriter staat erom gekend dat hij liedjes weet te schrijven die soms scherp uit de hoek weten te komen maar steeds een veelal fijnzinnig karakter hebben.

We hebben vier jaar moeten wachten alvorens hij na ‘Sad Go Lucky’ terug genoeg nummers heeft geschreven om deze ‘Spin Spin Dizzy’ uit te brengen. Elf nummers waarbij de extra korte bonus track een ietwat middeleeuws aanvoelt. Alle nummers werden geschreven door deze uitstekende songwriter al krijg hij bij het nummer ‘Ashamed’ wel hulp van Maury Smith.

In zijn eigen storytellende manier van zingen begint hij uitstekend met ‘Same Wrong Time’. Ook al heeft hij een beroep gedaan op heel wat muzikanten voor dit album kunnen deze nummers perfect solo worden gebracht. De titeltrack, Spin Spin Dizzy’ is ook al meteen een nummer dat je niet in een kader kan plaatsen maar door de diverse blaasinstrumenten echt wel folk aanvoelen.

Bij het nummer ‘Worse Came To Worse’ krijgen de bluesliefhebbers ook wel een beetje waar voor hun geld al lijkt het wel of dit nummer uit één of andere musical komt. ‘The Dance’ is een zeer mooie en ingetogen ballad die je doet wegdromen in een fantasy-world net als ook bij ‘Sweet Bouquet’. Afsluiten doet hij met het dromerige ‘Jubilation’s Grip’.

Perfect georchestreerd album met muzikale hoogstandjes die in een heuse harmonie samengaan met het vertellen van zijn prachtige teksten, zoals we Al Rose kennen.


tracks:

01. Same Wrong Thing
02. Spin Spin Dizzy
03. How Many Jaws?
04. Worse Came to Worse (I Feel Alright)
05. The Dance
06. Lazy Fuck
07. Sweet Bouquet
08. Ashamed
09. Loyal to a Fault
10. Jubilation's Grip

bonus track
11. Opus Bonus


more info:

year: 2016

artist: Al Rose

label: Monkey Holding Peach Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Al Rose
Steve Hashimoto
Steve Doyle
Lance Helgeson
Maury Smith
Sue Demel
Zach Brock
Nicholas Photinos
Jeb Bishop
James Falzone
Christy Martin
Aodh Og O'Tauma
Carter Luke
Laura Blye
Sarah Allen