© Rootsville.eu

Allison Dietz
Pretty Lies


©Rootsville 2016

Allison Dietz is een Amerikaans singer-songwriter uit Maryland.  Allison’s muzikale roots begonnen bij het beluisteren van de selectie albums van haar ouders. Daarin vond ze folk, rock, rhythm & blues, country en blues en daarmee kreeg ze een hele waaier aan muziekstrekkingen te horen. Van namen als Willie Dixon over Kris Kristofferson tot Lucinda Williams ze werden van dan af allemaal haar persoonlijke idolen.

Haar album ‘Pretty Lies’ brengt haar terug naar persoonlijke gebeurtenissen in haar leven en op gebied van liefde gaat het via slechte  naar goede over verloren tot de echte liefde en dat is dan een beschrijving die zo uit het leven is gegrepen bij de meesten onder ons. Zaken die haar ganse leven hebben beïnvloed zoals liegen en bedriegen en niet te vergeten drank. Door dit allemaal van haar af te schrijven werd het resultaat een album met 10 mooie Americana pareltjes.

Openen doet ze met 'Can't Get Away' een nummer dat ze schreef samen met de multi-instrumentalist Scott Smith. Een nummer dat de Pop in de Americana brengt. Ook de titeltrack 'Pretty Lies' werd geschreven door dit duo net als nog enkele anderen. In dit nummer komt de tragedie van drank naar boven maar toch wordt dit nummer opgevrolijkt door het banjospel van Chelsea McBee.

Allison Dietz is zowel een artiest als een muzikant maar uiteindelijk heeft muziek de bovenhand gehaald en daar zijn we na het beluisteren van deze 'Pretty Lies' gelukkig om. Hoe zuden anders pareltjes als 'On My Own' tot ons komen. Verder staat er ook nog 'I've Just Seen a Face' op dit album, een nummer dat ze hier in de sfeer van Simon & Garfunkel weet te brengen en geschreven werd door het duo Lennon en McCartney...


tracks:

01 Can't Get Away
02 Let Me Keep You Warm
03 Pretty Lies
04 Nobody Loves Me
05 I've Just Seen a Face
06 Cowards & Fools
07 Come Home
08 On My Own
09 Parade
10 Still Mad


more info:

year: 2016

artist: Allison Dietz

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Allison Dietz
Scott Smith
John Thomakos
Pete Strobl
Chelsea McBee
Nikia Burns
Buddy Griffin