© Rootsville.eu

Any Vegetable
Veg Out!


© Rootsville 2016

Hoe kunnen we dit muzikale universum zindelijk laten weten dat er meer dan voldoende nieuw talent aanwezig is zonder oude koeien uit de gracht hoeven te gaan halen. Neem nu bijvoorbeeld deze debuutplaat ‘Veg Out’ van de Nijmeegse band ‘Any Vegetable’. Deze formatie is een samenwerking  van  bassist Pieter Douma, drummer René Creemers en steelgitarist Johan Jansen die de armen in elkaar wisten te slaan om samen met 3 jong musicerende talenten dit project op poten te zetten.

Na het uitbrengen van een EP’tje  werden de nodige middelen verworven om dan naar buiten te komen met een inspirerend nieuw album. In Nijmegen hoefden ze niet ver te zoeken om gitarist Aldo Spadaro aan te trekken samen met  Baer Traa die ook vocaal de groep iets weet bij te brengen. Als 6de in de formatie  kwam zangeres Lizzy Ossevoort deze ‘Any Vegetable’ versterken. Lizzy viel af tijdens de audities van ‘The Voice of Holland’  omdat ze niet in het concept zou passen. HaHa, vertel eens iets nieuws want in deze commerciële reality show van muziek wordt talent altijd steevast geweerd. Voor dit project schreven Pieter Douma, Baer Traa en René Cremmers zo goed als alle nummers alleen haalden ze eentje van Abba onder het stof vandaan om die vergruisde popsongs een nieuw leven te kunnen inblazen wat ze dan ook weten te realiseren.

Wat brengen deze 'Any Vegetable' ons? Een verzameling van blues, funk, hedendaagse jazz met soms wat sixties gerelateerde pop zoals bij 'Dirt'. Met opener 'Bird in Green' voegen ze bij dit nummer zelfs enige rock 'n roll toe waarbij de gitaarlicks je naar andere hoogten weten te nemen. Ook 'Bottomfeeder Blues' is van die aard al lijkt de intro ons even mee te nemen naar de rock 'n roll van de 60 en 70-tiger jaren tot de pscychedelische slide ons van mening doen herzien.

Dromerige blues/pop krijgen we bij 'The Greatest Lie Ever Told', een nummer waarop de pedal steel van Johan Jansen deze song doet verheffen naar de betere Americana en rootsmuziek en misschien ook de reden waarom dit album is samengesteld in Nashville. Van het met funk doordrongende 'Sweet Magnolia White' brengen ze ons een lekker in het oor liggend en dansbaar funky nummer.


tracks:

01 Bird in Green
02 Bottomfeeder Blues
03 The Name of the Game
04 Don't Really Think So
05 The Greatest Lie Ever Told
06 Sweet Magnolia White
07 Dirt
08 Dinner for 2
09 Colors
10 The Kids


more info:

year: 2016

artist: Any Vegetable

label: Continental Record Services (CRS)

promotion: Broere Promotion

musicians:

Pieter Bouma: bass, vocals & keys
Aldo Spadaro: guitar & slide
René Creemers: drums & percussion
Lizzy Ossevoort: vocals
Baer Traa: vocals & acoustic guitar
Johan Jansen: pedal steel

special guest:

Morris Kliphuis: French horn on #8,9,10