© Rootsville.eu

Auburn
Love & Promises


© Rootsville 2016

Bezige bij deze Liz Lenten want na ‘Mixed Feelings’ uit 2015 is er al weer een opvolger met ‘Love & Promises’. Ook voor de opnamen van dit album trok deze Liz Lenten richting Nashville en nam producer en gitarist Thomm Jutz onder de arm om weerom een prachtig album af te leveren waarop haar breekbare en herkenbare stem al dadelijk de aandacht opeist.

Voor deze ‘Love & Promises’ werden alle nummers door deze Liz Lenten geschreven al kreeg ze voor ‘If Everyone Was Listening’ wel wat hulp van Mark ‘Gus’ Gustavina. Verder werken ook een zorgvuldig uitgekozen groep van muzikanten mee aan dit album waronder bassist Mark Fain en Jen Gunderman aan de keys.

Deze ‘Love & Emotions’ is een album waar ballads en emoties elkaar opvolgen al krijgen we met ‘In My Blood’ een meer up-tempo Alt-country nummer. Wat opvalt is ook meteen de harmony zang van Britt Savage. Ook de poëtische teksten zijn altijd een vast onderdeel bij de nummers van deze Liz Lenten, nummers die zo uit haar leven lijken gegrepen zoals bij het mooie ‘Love & Promises’. Nummers als ‘Wanda’ lijken wel verhaaltjes die op muziek zijn gezet en nemen je volledig mee in de sfeer hoe deze Liz Lenten het voor ogen heeft.

Chet O’Keefe nam de tijd om even naar Nashville te vliegen om het prachtige duet ‘Cross The Deep Atlantic’ op te nemen met Liz Lenten. Subtiel is ook het accordeon werk van Jen Gunderman zoals op ‘Safety Net’…

Na deze 2de kennismaking met Liz Lenten begin je te houden van haar fragiele stemgeluid en kijken we al uit naar verder werk van deze bijzonder getalenteerde songwritster.


tracks:

01 Asleep
02 In My Blood
03 Love & Promises
04 Miss You Blues
05 Wanda
06 Cross The Deep Atlantic
07 Safety Net
08 Ivory Moon
09 Stupid Game
10 If Everyone Was Listening
11 Tell me
12 State Of Grace


more info:

year: 2016

artist: Auburn

label: Scarlet Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Liz Lenten: vocals
Thomm Jutz: guitars
Evan Hutchings: drums
Mark Fain: bass
Jen Gunderman: keys, accordeon
Justin Moses: dobro
Britt Savage: harmony vocals

special guest:

Chet O'Keefe: duet on #6