© Rootsville.eu

Backtrack Blues Band
Way Back Home


© Rootsville 2016

Tampa Bay Area in Florida, the place where blues is livin' want naast JP Soars komen ook Sonny Charles en zijn Backtrack Blues Band van ginds en mogen zelfs alm bij de veteranen geteld worden. Het debuutalbum van deze 'Backtrack Blues Band' dateert zelfs al van 1990. In de jaren negentig volgden nog twee albums maar daarna viel het een beetje stil tot ze in 2012 'Captured Alive' wisten uit te brengen.

Met deze 'Way Back Home' zetten ze de teller nu op '5'. Frontman Sonny Charles schreef 6 nummers voor dit nieuwe album en als harper kiest hij uiteraard voor een paar covers van Sonny Boy Williamson II en gelukkig staat 'Help Me' er niet tussen. De twee nummers die uit het ruime repertoire van SBWII werden geselecteerd zijn 'Your Funeral, My Trial' en 'Checkin' On My Baby'. Nasst harper zorgt deze Sonny Charles ook voor het vocale gedeelte van deze band.

'Way Back Home' werd een swingend album zoals we het konden en mochten verwachten van deze Sonny Charles bijgestaan door o.a. gitarist Kid Royal. Naast extra de twee vrouwelijke backing vocals is er nog een opmerkelijke 'guest', met name Victor Wainwright. Je kan de sound van deze 'Backtrack Blues band' enigzins gaan vergelijken met de vroegere periode van Kim Wilson en zijn FT'birds al liggen beiden hun klankkleur duidelijk uit elkaar.

Naast ook nog 'Nobody But You' van W.Spriggs krijgen we nog een oudje te verwerken in de versie van 'Baby Please Don't Go' en daarmee bevinden we ons ook in een andere era van de blues. 'Way Back Home' is een sterke mix van West Coast en Chicago en daarmee bevinden we ons samen met Sonny Charles toch in twee uitgeproken strekkingen...

 


tracks:

01 Goin’ To Eleuthera
02 Tell Your Daddy
03 Shoot My Rooster
04 Your Funeral, My Trial
05 Checkin’ On My Baby
06 Nobody But You
07 Heavy Built Woman
08 Baby Please Don’t Go
09 Rich Man Blues
10 Help Me Just This Time


more info:

year: 2016

artist: Backtrack Blues Band

label: Harpo Records

distribution: Flaming Cheese Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Sonny Charles: vocals & harp
Kid Royal: lead guitar
Little Johnny Walter: rhythm guitar
Joe Bencomo: drums
Stick Davis: bass

special guests:

Victor Wainwright: piano
Latonya Oliver: backing vocals
Dana Merriwether: backing vocals