© Rootsville.eu

Beth Hart
Fire On The Floor


© Rootsville 2016

Beth Hart haar naam zal misschien wel altijd verbonden blijven met die van Joe Bonamassa al staat deze dame al lange tijd op eigen benen. Vorig jaar konden we nog genieten van deze bluesrock diva op Blues Peer en met wat koninklijke hulp zullen we zeker en vast op onze festival podia gaan zien in 2017. Wie zolang niet kan wachten kan op maandag 28 november terecht in de AB te Brussel.

Beth Hart is amper vier wanneer ze al door de muziekmicrobe bevangen wordt. Ze werd geboren in Los Angeles op 24 januari 1972 en stopte al vlug met studeren.  Via een talentenjacht kan ze al vlug de roem opsnuiven maar ook drugs en alcohol maakten daar deel vanuit. In 1996 hadt deze Beth Hart een eerste hit met het nummer ‘Summer is Gone’ uit haar debuut album ‘Immortal’ en het leek wel of ze door het kiezen van deze titel als album haar weg werd uitgestippeld. Na een weg van ups en downs kwam in 2003 haar derde album ‘Leave The Light On’ uit. Een album dat haar donkere levenswandel wist te verwoorden maar ook haar internationale doorbraak. Onder haar collega’s kreeg ze enorme waardering en Joe Bonamassa nam zelfs twee albums op met Beth Hart. In 2012 kwam haar soloalbum ‘Bang Bang Boom Boom’ uit.

Met deze ‘Fire On The Floor’ krijgen we een nieuw album van deze Beth Hart waarvoor ze twaalf nieuwe nummers schreef en opent erop  met het zeer jazzy ‘Jazz Man’. Een sfeer die we van deze rockdiva niet meteen gewoon en ook het bluesy ‘Coca Cola’ is van een andere orde. Funk en Soul gaan hand en hand in het heerlijke en hitgevoelige ‘Let’s Get Together’. Maar geen paniek voor de liefhebbers van de stevigere Beth Hart want nummers als ‘Love is a Lie’ en ‘Fat Man’ voldoen aan die eigenschappen die eigen zijn aan deze Californische.

Ballads als de titeltrack, 'Woman You've Been Dreaming Of' en het bijzonder mooie 'Good Day To Cry' zijn prachtig om naar te luisteren en leren je een Beth Hart die niet bang is om haar gevoelens te uiten. Het aangrijpende 'Picture On A Frame' draagt ze op aan haar vroegere producer Michael Stevens die helaas aan kanker kwam te overlijden maar zeker ook haar gevoelens naar buiten draagt tegenover haar steun en toeverlaat Scott Geutzkow. Als producer voor deze plaat voiel de keuze op Oliver Leiber.

Ook de afsluiter is een zeer intens en ontroerend nummer geworden en bij het beluisteren van 'No Place Like Home' kan je niet andes of deze Beth hart in je armen sluiten want deze 'Fire On The Floor' is een diep ontroerend en mooi album geworden...


tracks:

01. Jazz Man
02. Love Gangster
03. Coca Cola
04. Let's Get Together
05. Love Is A Lie
06. Fat Man
07. Fire On The Floor
08. Woman You've Been Dreaming Of
09. Baby Shot Me Down
10. Good Day To Cry
11. Picture In A Frame
12. No Place Like Home

more info:

year: 2016

artist: Beth Hart

label: Provogue

musicians:

Beth Hart
Jim Cox
Rick Marotta
Michael Landau
Waddy Watchel
Ivan Neville