© Rootsville.eu

Bianca De Leon
Love, Guns & Money


©Rootsville 2016

Voor deze Bianca De Leon moeten we richting Dallas TX. Met haar 4de album weet ze weer iedereen te raken door haar puurheid in tekst en muziek. Als troubadour komt ze in het spoor terecht van een Townes Van Zandt of een Tom Russel zeker wanneer je luistert naar ‘Buscando Por Ti’. Americana van het zuiverste soort en een nummer dat zo ook door een Linda Ronstadt zou zijn gezongen.

Het zuiderse (Mexicaanse en Tex Mex) gevoel komt ook door de accordeon van Radoslav Lorkovic die hier als een ware Flaco de juiste aangrijpende toonaard  uit zijn trekzak weet te halen. Uitgezonderd ‘Nothin’ van Townes Van Zandt en Hank Williams zijn ‘Ramblin Man’ werden alle andere nummers geschreven door Bianca zelf.

‘Stale Wine And Roses’ is dan weer zo een knap staaltje country maatwerk waarbij je lekker met je geliefde een driekwart wals kan opvoeren om samen weg te dromen. Ook met ‘The Bottle’s On The Table’ is het aangenaam luiteren al is het in dit nummer een verlangen naar je geliefde…

‘I Sang Patsy Cline’ krijgen we in een meer dan 6 minuten durend lekker deuntje maar wordt als bonus track met bijna de helft ingekort, het is maar in welke stemming je bent. Alle nummers, ook ‘Garden In The Sun’ zijn van het allooi die je doen wegdromen onder een lekker zonnetje ergens lekker wegkuierend.

De bonustrack buiten beschouwing gelaten eindigt Biance De Leon hier met het samen brengen van Towns Van Zandt en Hank Williams waarbij het weerom meer dan 6 minuten gewoon genieten is. Deze Bianca De Leon wordt hier in de Lage Landen graag ontvangen en dat is niet meer  dan normaal wanneer je haar zachte stem je laat betoveren. Uitermate sterk album in zijn categorie met uitstekende muzikanten die perfect de stemming van dit album weten aan te voelen.

Voor ons Love, Love & Love!

Tracks:

01 Independence Day
02 I Sang Patsy Cline (extended version)
03 Buscando Por Ti
04 Guns And Money
05 Stale Wine And Roses
06 The Bottle’s On The Table
07 This Time
08 Garden In The Sun
09 Silence Speaks Louder Than Words
10 Nothin/Ramblin Man

Bonus track: I Sang Patsy Cline (radio cut)


more info:

year: 2016

artist: Bianca De Leon

label: Lonesome Highway Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Bianca De Leon
John Inmon
Stuart Adamson
Radoslav Lorkovic
The East Side Flash
Donny Silverman
David Carrol
Paul Pearcy
Hilary Claire Adamson
Tim Curry