© Rootsville.eu

Big Daddy Stallings
Slow Rollin'


©Rootsville 2016

Charles aka Big Daddy Stallings groeide op in een omvangrijk gezin in North Carolina. Door zich toe te legen op de blues kon hij ook ontsnappen uit het alledaags leventje van de Amerikaanse ‘farmers’. Na ontsnapt te zijn aan het familiale leventje verhuisde hij na zijn legerdienst richting Oostkust. Als ‘fan’ van Jimmy Reed vinden we op zijn albums wel altijd wel een nummertje terug en ook op deze nieuwe ‘Slow Rollin’’ is dit het geval.

Na zijn vorig album ‘Call Me Big Daddy’ uit 2012 is deze zijn 5de album dat hij op de markt brengt. Zijn streden om er telkens met zijn ‘The Bluez Evolution Band’ een feestje van te maken weerspiegelt zich perfect in zijn albums. Charles ‘Big Daddy’ dat is blues maar met een heel hoog soul gehalte en daar doen de band zeker en vast hun inbreng mee. We schreven het al…Jimmy Reed ligt wel in de bovenste schuif bij hem en eerlijk, bij wie niet? Desondanks dit speelde deze Big Daddy Stallings al met grote namen als Pinetop Perkins, Hubert Sumlin en The Holmes Brothers om er hier maar enkele van deze kleppers te vernoemen.

Openen doet hij met ‘Baby What You Want Me To Do’, een nummer dat door toedoen van de zalige backing vox de nodige soulfeeling met zich meebrengt…Auw!!! Met het volgende ‘Dance All Night’ barst het beloofde feestje al onmiddellijk los een perfecte mix van blues en dansbare Northern Soul. De titeltrack van deze ‘Slow Rollin’’ zegt het al meteen.  Dit is genieten van de blues op zo een gezapig en relaxed tempo zoals hij dit kan brengen. Blues met daartussen een beetje soul shouting and we’re ready to party.

Met 'Tonkin U.S. of A.' doet de intro ons een beetje denken aan de glorie periode van Freddie King en met 'At The Club' krijgen we nogmaals soul van een heel hoog gehalte. Een nummer dat ook als single op de markt werd gebracht....and we're havin' a ball! Eeen feestje dat maar verder duurt met nummers als 'Boody Watchin' en 'Hey Big Daddy' en dan malen we niet om slowbluesjes als 'Goodbey, You Gone' of 'Wish It Was Me'.

Voortreffelijk album van deze Charles 'Big Daddy' Stallings wat uiteraard ook in de lijn van de verwachtingen lag....en voor de promotors, there's plenty of fish in the sea! ook dit is blues.


tracks:

01 What You Want Me to Do
02 Dance All Night
03 Slow Rollin'
04 Tonkin U.S. of A.
05 Goodbye, You Gone
06 At the Club
07 Wish It Was Me
08 Boody Watchin' (Radio Mix)
09 Leroy's Thang
10 Hey Big Daddy
11 The 3rd Ward
12 Boody Watchin' (Extended Mix)


more info:

year: 2016

artist: Big Daddy Stallings

label: Tai Jeria Records

distribution: CD Baby

musicians:

Big Daddy Stallings

The Bluez Evolution Band:

Steve Levine
Wayne Johns
Kelvin O'Neil
'E' Flat
Roinald Bland
Russell Hayward II