© Rootsville.eu

Big Pete
Live At Bluesnow!


© Rootsville 2016

Wanneer er één iemand het kan gaan maken in de US moet deze Pieter van der Pluijm aka Big Pete er wel eentje zijn die in deze toch kleine lijst kan postvatten. Voor Big Pete begon het allemaal toen hij als 23-jarige harper werd geselecteerd om een memorial tour over de legendarische Lester Butler te doen. Het werd een groot succes waarbij verschillende optredens het gevolg van waren alsook de opnamen van een CD door deze LB Tribute Band.

Deze 'Live At Bluesnow' werd al opgenomen in 2014 op het Zwitserse bluesfest met diezelfde naam. Door toeval waren daar enkele Amerikaanse namen uit de blues aanwezig die hun medewerking verleenden aan het inblikken van dit concert. Zo spelen Mike Welch, Anthony Geraci en Kid Ramos mee op deze opnamen. Een pracht van een concert waardoor de opnamen als iets unieks mogen beschouwd worden.

Rauwe indringende harpklanken zijn dus eigen aan Big Pete en daar is opener 'Mean' al meteen een schoolvoorbeeld van. Van Junior Wells brengt hij die avond 'Come On In This House' welke gevolgd wordt door Boyd Small zijn 'This Time No Lie'. Op dit concert mogen we ook een landgenoot welkom heten in de persoon van Wuff Maes. Op '6-45' komt dan gitarist Mike Welch een nummertje meespelen.

Rauw en vettig is 'I've Got My Eyes On You' een nummer dat meerwaarde krijgt door Anthony Geraci op de black & white keys waarna ook een nummer van diens hand volgt, 'Only Time Will Tell'. Kid Ramos maakt zijn opwachting in 'Rockin' Daddy' waarbij we onmiddelijk diens speelstijl met open armen ontvangen. 'My Backscratscher' was die memorabele avond de toegift en wat zijn we groen van jaloezie dat we daar niet bij waren....


tracks:

01. Mean
02. Born To Die
03. Come On In This House
04. This Time No Lies
05. 6-45
06. I've Got My Eyes On You
07. Ball And Chain
08. Just To Be With You
09. Only Time Will Tell
10. Rockin' Daddy
11. My Backscratcher


more info:

year: 2016

artist: Big Pete

label: Coast Company

musicians:

Big Pete: zang/harmonica
Sander Kooiman: gitaar
Wuff Maes: drums
Erkan Özdemir: bas

special guests:

Mike Welch: gitaar
Anthony Geraci: keyboards
Kid Ramos: gitaar