© Rootsville.eu

Bill Durst
Good Good Lovin'


©Rootsville 2016

Bill Durst, hem ‘live’ gezien heb ik hem nog niet maar staat toch op mijn verlanglijstje. Dus promotors allerlei dit moet toch interessant genoeg zijn. In de blues- en rockscène in zijn thuisland Canada is deze Bill Durst zeker en vast geen onbekende. Met al een hele lijst albums op zijn  conto is deze singer-songwriter een graag geziene artiest bij zijn collega rockers.

Van het lijstje albums is deze ‘Good Good Lovin’’ echter pas zijn 6de album onder zijn naam na ‘Hard & Heavy’ (2013), ‘Billy Durst live’ (2012), ‘The Great Willy Mammoth’ (2009), ‘The Wharncliffe Sessions’(2005) en ‘Call Billy’ (1983). Voeg daarbij nog een hele resum albums met zijn rock formatie Thundermug en je kan zonder fut stellen dat we het hier reeds hebben over een veteraan.

Alhoewel hij ook opgroeide met invloeden uit de Motown R&B en Toronto Soul toch is deze Bill Durst gezwicht voor de meer psychedelic rock zoals we deze kennen door de Britse invasie in de jaren zestig en dan komt ook zeker een Jimi Hendrix om de hoek kijken. Op deze  ‘Good Good Lovin’ laat hij zich begeleiden door de ritme sectie bestaande uit Joe DeAngelis (bass) en Corey Thompson (drums).

Op dit album vinden we 9 rauwe bluesrock nummers terug met hier en daar wat ‘psychedelic’ invloeden zoals op ‘Heaven Heaven’. Alle nummers werden door Billy zelf geschreven met de hulp van bassist Joe DeAngelis. Zijn stem is rauw en stevig zoals je kan en moet verwachten bij deze doordringende rocktoestanden.

Het album resulteert in stevige grooves en shuffles waarbij de headbangers zeker in de wolken zullen zijn zoals bij ‘King Snake Prowl’. Een album waarbij je vanaf het begin aan je speakers zal worden gekluisterd en deze sound je niet meer met rust laat of om het met zijn vorige titel te besluiten. Hard and Heavy but in the name of love, zoals op de rockballad 'What Could Have Been Love.


tracks:

01 Good Good Lovin
02 Got Love
03 21st Century Blues
04 I’m Alright
05 Heaven Heaven
06 King Snake Prowl
07 What Could Have Been Love
08 Northern Electric
09 I Regret To Say


more info:

year: 2016

artist: Bill Durst

label: Durstwerks Recordings

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Bill Durst: guitar & vocals
Joe DeAngelis: bass & vocals
Corey Thompson: drums & percussion