© Rootsville.eu

Bill Phillippe
Parade


© Rootsville 2016

Alhoewel we deze singer-songwriter ook wel Delta blues horen spelen is deze nieuwe ‘Parade’ volledig gefocust op folk. Wanneer je de line-up gaat bekijken van dit album weet je dat je er iets anders zit aan te komen met de begeleiding van accordeon en Klarinet.

Met het merendeel van eigen geschreven nummers neemt deze Bill Phillippe je mee naar de weemoedige kant van de muziek door toedoen van de klagende klanken van de klarinet van Ivor Holloway. Enkel op 'Solitude' van Duke Ellington en 'Take It With Me' van meester singer-songwriter Tom Waits gaat hij te leen.

Op '14th Street' is het niet verwonderlijk dat ook deze Bill Phillippe kiest voor Tom Waits want dit nummer is er eentje dat bij beiden zou kunnen passen. 'Take It With Me' heeft juist dat extra in huis om een echt Waits nummer te kunnen zijn. Het stemtimbre van deze racounteur is best te vergelijken en het samenspel van accordeon en klarinet is hierop best aangenaam te noemen, prachtig ondersteunt door de baslijn van Swen Hendrickson.

Titeltrack 'Parade' en 'Red Beret' zijn twee nummers die wat gelijkenis vertonen. Enigzins met een zigeuner gevoel dat mede door het gekozen instrumentarium in de hand wordt gewerkt. Een album om rustig lang uitgestrekt in je luie zetel te beluistern....


tracks:

01 Blues Come Callin’ (Home)
02 Proper Sorrow
03 14Th Street
04 If I Should Lose My Mind
05 Solitude/A Kinder Voice
06 Everything I Have Is Grey
07 Parade
08 Tonight
09 Little Zion
10 Red Beret
11 Take It With Me

 

more info:

year: 2016

artist: Bill Phillippe

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians

Bill Phillippe: guitar & vocals
Ivor Holloway: clarinet
Swen Hendrickson: bass
Glenn Hartman: accordion