© Rootsville.eu

Blind Lemon Pledge
Pledge Drive


©Rootsville 2016

Blind Lemon Pledge aka James Byfield is met deze ‘Pledge Drive’ aan zijn 5de album toe. Op dit nieuw album neemt deze Californië resident ons mee op een tripje langsheen de Delta richting Chicago maar overgiet dit alles met een swampy sausje waarbij het New Orleans gevoel zeer dicht bij ligt. Voor dit album doet hij beroep op Jenny Reed op de harp voor het blues gevoel en voor het aspect Rhythm & Blues doet James beroep op saxofonist Rick LeCompte. Alle andere instrumenten worden bespeeld door  multi-instrumentalist Blind Lemon Pledge.

Opener is ‘Run Jim Run’ een nummer met een Bo Diddley rifje en waarbij de stemkleur van Blind Lemon Pledge je het juiste swamp gevoel geeft. Met ‘Moon Madness’ nemen ze ons nog dieper het moeras in waarbij je door het harmonicaspel van Jenny Reed een nog meer beklemmend gevoel krijgt dan al aanwezig was.

James Byfield zijn teksten gaan veelal over de liefde zoals bij ‘Cora Lee’ en het liefdesleed in ‘She Broke The Ten Commendents’. Met het nummers ‘Nag Nag Nag’ graven we ons nog dieper in de sfeer van het French Quarter, vlot luisterend nummer met de rauwe saxofoon van Rick LeCompte.

Alle nummers zijn geschreven door Blind Lemon Pledge en met deze Pledge Drive krijgen we ondanks de minimale bezetting toch een album met voldoende diversiteit. We Really Got The Blues..Now!!!


Tracks:

01 Run John Run
02 Moon Madness
03 Nag Nag Nag
04 Cora Lee
05 Birmingham Walk
06 Weeks of Heaven
07 She Broke the Ten Commandments
08 You Can't Get There from Here
09 O Katrina
10 You Know You Really Got the Blues
11 Kokomo
12 Rail Road Mama


more info:

year: 2016

artist: Blind Lemon Pledge (James Byfield)

label: Ofeh Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Blind Lemon Pledge
Jenny Reed
Rick LeCompte