© Rootsville.eu

Blues Cargo
On Time


© Rootsville 2016

Blues uit Griekenland, dat is weer eens iets anders. Deze ‘Blues Cargo’ werd opgericht in Athene in 1987. Diegene die mee aan het ontstaan werkten waren Dimitri Ioannou, Stelios Gavrilides en Stelios Zouzoulas. Niet zomaar een band want met al de jaren kunnen ze goed hun mannetje staan waardoor ze als backup band fungeerden voor o.a. Louisiana Red, Lurrie Bell, Byther Smith, Angela Brown en Nellie Tiger Davis om er maar enkelen te noemen.

In 1992 brachten ze hun debuutalbum uit met de toepasselijke titel ‘First Delivery’ en ondanks goede recensies duurde het tot 2009 voor er een tweede op de markt kwam. De titel…’Delayed Delivery’. In 2016 brengen ze dan hun 3de album uit en weerom hebben ze aan hun titel gedacht en deze is nu ‘On Time, dus humor zit er bij deze Grieken wel ingebakken.

Openen doen ze met Freddie King zijn ‘Hideaway’ een nummer dat enigszins een andere dimensie krijgt door de aanwezigheid van een blazers sectie. We moeten eerlijk zijn hun Chicago Blues klinkt meer dan behoorlijk en ze brengen hun nummers in opmerkelijk goed Engels. ‘Time’ is een stevige shuffle waarbij de harmonie tussen sax en keyboard behoorlijk werkt.

Met 'Cloud No 11' nemen deze 'Blues Cargo' een beetje gas terug wat ze ook doen met het mooie slowbluesje 'Don't Knock On My Door'. Mijn favoriet nummer om deze 'On Time' is 'Broke 'n Hungry', puur Chicago stijl. 'The Cheatin' Song' is er eentje waar een beetje jazzy klanken zijn in verwerkt en lekker laat luisteren.

Afsluiten doen ze op dit album met 'Wake Up And Smell The Coffee' en daarmee zijn ook wij hier wakker geworden en weten we nu dat er ook tussen de feta en de baklava goede blues wordt geserveerd aan het 'Parthenon'.


tracks:

01. Hideaway
02. The Wheel
03. Time
04. Cloud No 11
05. Stop Messin' Around (With My Bread)
06. Corruption
07. Broke N' Hungry
08. Don't Knock On My Door
09. True Lady
10. The Cheatin' Song
11. Love Somebody
12. Wake Up And Smell The Coffee


more info:

year: 2016

artist: Blues Cargo

label: Melon Music

line up:

Stelios Zafeirou (guitar)
Dimitris Ioannou (bass, lead vocals)
Tolis Goulas (drums)
Petros Dactilides (drums)
Giorgos Lagogiannis (keyboards)
Orestis Vavitsas (keyboards)
Babis Tsilivigos (sax baritone)
Dimitris Psaltis (saxophone)