© Rootsville.eu

Boo Boo Davis (US)
One Chord Blues

review: Freddie
©Rootsville 2016

Deze nieuwe van Boo Boo Davis is in feite een oud album uit 2007 dat terug wordt uitgegeven en bevat nummers die geschreven zijn tussen 1999 en 2015. Hierop vinden we ook het nummer ‘Old School’ terug, de titeltrack van zijn gelijknamig album van vorig jaar.

Deze ‘One Chord Blues’ is het gezicht van deze Boo Boo Davis met zijn eigen signature zoals met nummers opener ‘The Snake’ maar ook onvervalste boogie zoals op ‘Back In The Woods. Doordat het ook ‘live’ recordings bevat is het geluid niet overal hetzelfde ook al omdat de opnamen van diverse plaatsen en tijd zijn. Toch zeker een aan te raden album dat je kan aanschaffen op één van zijn komende concerten of via I-Tunes. Door het werk van Jan Mittterdorp kunnen de fans van deze authentieke blues op beide oren slpaen want in onze lage landen is Boo Boo Davis een meer dan welgeziene gast.

Voor diegene die nog twijfels hebben, voor zover er die nog zijn, kan je het album gratis beluisteren op Deezer. Luister naar nummers als ‘Keep On Lovin’ Me Baby’ en ‘Blues On My Mind’ en we zijn er ten volle van overtuigd dat je naar het volgende concert van deze aimabele man in je buurt gaat kijken. Blues zoals blues hoort te klinken!


Tracks:

01. The Snake
02. Can Man
03. I'm So Tired
04. Back In The Woods
05. Hard Times
06. Keep On Lovin' Me Baby
07. Don't Wait Too Late
08. Blues On My Mind
09. Ice Storm
10. I'm Comin' Home
11. There's A Roach Crawlin'
12. What It Is
13. Walk On Tall
14. Who Stole The Booty
15. Got The Feeling
16. Old Skool

more info:

year: 2016

artist: Boo Boo Davis

label: Black & Tan Records

booking: Crossroads Blues Agency