© Rootsville.eu

Bravo Max
Bullfighter Blues


© Rootsville 2016

In 2007 besloten Johnny en Daniel Beauford samen met Ben Gastright en Steve Vanderheide in Dallas TX de rockband 'Bravo max' op te richten. Tot op heden blijft deze formatie van bezetting wisselen en groeide zelfs al uit tot 7 leden.

Tot voor deze 'Bullfighter Blues' haden ze nog maar één album op hun conto staan met als titel 'Dog's Light'. In 2013 wisten deze rockers drie singles op de markt te brengen, respectievelijk 'Young Gun Slinger, 'Pills' en 'Sleepy Simon. Op hun nieuwe album vinden we liefst 15 nummer op terug waarbij de rock-pop liefhebber zeker zijn gading in kan vinden al hebben sommige tracks toch ook een psychedelisch kantje.

Met de titel hoeven de bluesliefhebbers uiteraard geen rekening mee te houden want we krijgen hier van pop tot stevige rock soms wel ook tegen het grunchy af. Openen doen ze met 'Prelude to Clean State' een nummer dat door toedoen van Jesus Bermeo op de fluut tijdens de 'Flower Power' beweging ook wel in de smaak zou zijn gevallen.

'Raise a Toast', 'Bee & The Boxer' en 'Let It Go' zitten dan weer steviger in hun vel. Alle nummers zijn trouwens originals van 'Bravo max'. Voor de opnamen van dit album trokken ze vorig jaar al naar 'The Echo Lab' in Argyle TX al betekent dit voor ons Europeanen heel weinig. Voor de liefhebbers van stevigere pop-rock is deze 'Bullfighter Blues' alvast een aanrader.


tracks:

01. Prelude to Clean Slate
02. Clean Slate
03. Salt Stones
04. Raise a Toast
05. Bullfighter Blues
06. Lay Low
07. Bee & the Boxer
08. Let It Go
09. Black Sugar
10. Golden Gloves
11. MI-5’s Alive
12. No Memory
13. Shake Loose Paranoia
14. Shine a Light
15. Seizure Girl


more info:

year: 2016

artist: Bravo Max

label: St Cait Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Garrett Padgett
Johnny Beauford
Jonathan Jackson
Jesus Bermeo
Charles Brown
Rusty Lewis
Alex Johnson