© Rootsville.eu

Brothers Brown
Dusty Road

review: Freddie
©Rootsville 2016

Juist ‘Dusty Road’ van de ‘Brothers Brown’ in de speler gestoken en wow!  Op 335 Records wordt dit pareltje uitgebracht en de officiële release is Maart 2016 alhoewel dit schijfje vorig jaar werd ingeblikt. Voor Paul (LA) en Paul Brown (Nashville) is dit hun debuutalbum en daarvoor werkten ze samen David Santos en Pete Young met als speciale gast Paul Barrere op de ‘slide gitaar’ (track #7).

Paul en Paul hebben hier een staaltje afgeleverd van hun kunnen want deze 12 nummers op deze ‘Dusty Road’ zijn van een hoogstaande kwaliteit. In hun thuisland worden ze zelfs al vergeleken met ‘The band’ en met ‘Creedence Clearwater Revival’ en geloof me na het beluisteren van deze ‘Dusty Road’ ga je het nog gaan geloven ook. Het merkwaardige is dat we hier over twee Paul Brown’s spreken, de een is een gitarist en songwriter uit Los Angeles, de andere Paul Brown is een keyboardspeler en producent maar wat zijn we blij dat ze de handen in elkaar hebben geslagen want dit is een nieuwe benadering van de Amerikaanse roots muziek, blues vol van soul en funk.

Opmerkelijk is ook dat ze nooit samen in dezelfde ruimte waren tijdens de opnamen. Gitarist Paul Brown heeft al wel 7 albums op zijn conto staan maar daarvoor moeten we richting jazz. Het samen brengen van dit viertal die afzonderlijk in hun eigen studio wisten te werken was zo belofte vol dat er reeds voldoende materiaal is om een volgende album uit te brengen en daarop zeggen we volmondig, laat maar komen want dit is het soort blues waar iedereen wel oren naar heeft.

Met opener ‘Cup Of Tea’ krijgen we nogmaals de bevestiging dat blues en funk lekker hand in hand kunnen gaan en daar is het werk van Paul Brown op de ‘black & white keys’ zeker verantwoordelijk voor.  Op dit album vinden we ook 2 prachtige slowbluesjes met ‘Love Sake’ en ‘Drink You Off My Mind’.  In ‘Love Sake’ klinken de gitaar en de keyboards van de 2 Paul’s in perfecte harmonie. Ook bij het andere slowbluesje is het slow-time en hunker je om je geliefde in je armen te nemen. Voeg daarbij nog de warme stemmen en je hebt hier een plakker van formaat.

De ritme sectie bestaande uit David Santos en Pete Young zijn ook al niet van de minsten te noemen. Santos werkte al met Billy Joel, Elton John en John Fogerty en Young toerde al met Loretta Lynn en The Borrito Brothers.  Wanner je luistert naar het zeer funky ‘Sweet Cadillac’ of ‘Can’t Outrun The Blues’ of naar het bij Americana aanleunende ‘The River’ alle nummers zijn even goed en bij The River komt zelfs een beeld van Ry Cooder voorbij.

Zijn er nu nog die durven zeggen dat de blues dood is of er niet genoeg nieuwe namen voorhanden zijn, aan diegene zeggen we luister eens naar deze Brothers Brown en je hart gaat sneller slaan bij het beluisteren van hun sound en we kijken al reikhalzend uit naar de opvolger van deze ‘Dusty Road’.  Klasse ten top!

 

Tracks:

01. Cup Of Tea
02. Love Sake
03. Sweet Cadillac
04. When All Is Sad And Done
05. Can't Outrun The Blues
06. The River
07. Hurricane
08. Nothin' But Love
09. This Old Heart
10. California
11. Drink You Off My Mind
12. Dusty Road


more info:

year: 2016

artist: Brothers Brown

label: 335 Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

distribution: Amazon

contact: WBA Entertainment

musicians:

Paul Brown (LA): guitar & vocals
Paul Brown (Nashville): keys & vocals
David Santos: bass, guitars & vocals
Pete Young: drums & vocals

special guest:

Paul Barrere: silde guitar (#7)