© Rootsville.eu

Bruce Katz Band feat. Chris Vitarello
Out From The Center


© Rootsville 2016

Deze 'Out From The Center' is het nieuwe album vankeyboardspecialist Bruce Katz. Naast zijn band die bestaat uit drummer Ralph Rosen en Jimmy en Peter Bennet lat hij zich ook bijstaan door de brilliante gitarist Chris Vitarello.Wie in 2015 op de Rootsnight te Heerlen was heeft de band in deze formatie al kunnen zien want ook daar speelde Chris Vitarello aan de zijde van Bruce Katz.

Voor het schrijven de composities hielden ze het gezellig onder elkaar met Bruce, Chris en drummer Ralph Rosen. Niets dan originals dus en dat is toch altijd graag meegenomen want steeds maar een ander arrangement van covers horen begint soms wel te vervelen. Bruce Katz dat staat synimiem voor soul-jazz en dus kunnen de liefhebbers van jazz ook wel aan hun trekken komen met deze 'Out Of The Center'. Chris Vitarello die al ruim 10 jaar samen speelt met deze Bruce Katz begint dus meer en meer op de voorgrond te treden.

Het toonaangevende instrument voor soul-jazz is uiteraard de B3 van Bruce al openen ze hier vrolijk met op de piano de frisse grooves van een heerlijk stukje boogie woogie. Dit samengang van de swingende gitaar van Chris Vitarello geeft als resultaat een heerlijk nummer. Nuumers als 'Schnapps Man' en 'All Torn Up' zijn van die typische soulgrooves die we ook kennen van een andere meesters zoals Jimmy McGriff en brother McDuff.

Met 'Blues From High Mountain Poin' krijgen we dan ee heerlijke stukje blues met een conversatie tussen gitaar en piano. Ook titeltrack is een compositie die rust brengt en in combinatie met de Hammond grooves is dit een heerlijke jazzy tune. Met 'Bessie's Bounce' vinden we onzelf en de band terug in een ragtime deuntje zo uit één of andere barrelhouse waarna we ons terug richting uitstekende soul-jazz begeven iets waamee ze ook alfsluiten met het nummer 'You Got It' waarmee we besluiten...they got it!


tracks:

01. Don't Feel So Good Today
02. Schnapps Man
03. The Struggle Inside
04. Blues From High Point Mountain
05. Out From The Center
06. All Torn Up
07. Bessie's Bounce
08. Dis-Funkshunal
09. Another Show
10. Think Fast
11. You Got It


more info:

year: 2016

artist: Bruce Katz
artist: Chris Vitarello

label: American Showplace Music

musicians:

Bruce Katz: all black & white keys and bass on #2,3,6,8,10,11
Chris Vitarello: guitars & vocals
Ralph Rosen: drums & backing vox on #9
Jimmy Bennett: guitar #9 & lap steel #3,5
Peter Bennett : electric bass on #1,4,5,7,9