© Rootsville.eu

Buckwood Mojo
Live


© Rootsville 2016

Wanneer we het hebben over deze 'Buckwood Mojo' hoeven we het niet meteen te gaan zoeken ergens in het 'French Quarter' maar vele dichter bij huis. Deze zes koppige formatie huizen allemaal in ons diepste centrum van het land en weten wat het is om een feetsje te bouwen. Met een mix van blues, swing en in het bijzonder van 'feeling good music' staan ze bekend om voor het podium iedereen uit de bol te laten gaan.

Deze zes dat zijn Hans Deboeck aka Bad Luke als vocals, guitarslinger Jan Carels aka Jumpin' Jay, aan de black & white keys en accordeon Diane Bruyndoncx aka Brownie Morelli, harper Leo Dresselaers aka Ol' Lee Harper en de ritme sectie die bestaat uit Jan Schoevaerts (The Rock) aan de drums en bassist Louis De Cat (King Louie). Persoonlijk gaan Bad Luke en ik al een tijdje mee en zelfs toen de 'Happy Few' van de partij waren was ik al fan van hun ongedwongen manier van spelen en feesten iets wat mee is overgedragen naar deze Buckwood Mojo.

Gezamelijk met in hun zog een hele hoop vaste fans trokken ze richting 'Hype Studio' te Mechelen voor het inblikken van dit 'live' album. Niet op zich opmerkelijk want iedere groep heeft nood aan digitaal materiaal van hun kunnen, wat wel als 'speciaal' mag worden aanzien is dat deze 'Buckwood Mojo' het voor mekaar krijgt om enkel en alleen eigen materiaal op te nemen en dus is dit 'Live' album er eentje met 10 originals.

Openen doen ze met 'Buckwood Mojo', deze swingende binnenkomer steekt dan ook duidelijk meteen de vlam in de pijp en zo is iedereen onmiddelijk gewaarschuwd voor de party die er zit aan te komen. Met 'Tattoo Pearl' krijgen we een jump bluesje met de nodige dosis rock 'n roll. Fun mag dan wel de rode draad zijn bij optredens van deze 'Buckwood Mojo' maar laat u vooral niet misleiden door dit begin want ze zijn ook in staat om steengoede blues te brengen zoals 'Everybody's Gotta Go'. Het feilloos op elkaar afgestemde instrumentarium brengen je één samenhorigheid met de doorleefde vocals van Bad Luke. Een indrukwekkende Brownie Morelli neemt het zonder moeite over van de heerlijk gitaartlicks van Jumpin' Jay waarbij de doordringende Mississippi saxofoon van Ol' Lee Harper een mooie geheel weet te vormen geruggesteund door de excellente ritme sectie van King Louie en The Rock.

Met 'Find It On My Own' zetten deze Buckwood Mojo weerom volledig in op swing met een zeer aangenaam jazzy attitude. Met het nummer 'Deviation Blues' komt het beeld van een Bod Diddley rifje even opdagen en wanneer ze met het slowbluesje 'Blue Shark' aanvatten trekken ze nog eens alle registers open. Deze 'Live' is een meer dan aantrekkelijk album geworden en geeft een totaalbeeld weer van deze formatie in al hun kunnen...

so without further ADO here's Buckwood Mojo, no butts and no maybes but only fun!!!


tracks:

01. Buckwood Mojo
02. Tattoo Pearl
03. Tobacco Chewing Mama
04. Everybody's Gotta Go
05. Find It On My Own
06. The Lizard and The Snake
07. Deviation Blues
08. Blue Shark
09. Punchball
10. One Gig More

more info:

year: 2016

artist: Buckwood Mojo

label: Independent

contact:

Hans Deboeck: +32(0)475491250
Jan Carels: +32(0)474360595

musicians:

Hans Deboeck: vocals
Jan Carels: guitar
Louis De Cat: bass
Jan Schoevaerts: drums
Diane Bruyndoncx: keys & accordeon
Leo Dresselaers: bluesharp