© Rootsville.eu

C.Daniel Boling
These Houses


© Rootsville 2016

Met deze C. Daniel Bolding bevinden we ons in het segment van folkmuziek en worden we meegenomen naar de era van een Woody Guthrie en een Pete Seeger. Je kan deze uitstekende storyteller bestempelen als een ware globbetrotter want niet zelden zijn zijn teksten uit zijn omzewervingen getrokken.

Deze 'These Houses' is een verzameling van teksten die hij schreef tussen 2012 en 2016. De 13 nummers op dit album zijn zo goed als allemaal van zijn hand. 'Buffalo Nickels' en 'Miss Amelia Harris, Spinster' zijn 2 nummers gecomponeerd door zijn goede maar helaas overleden vriend Tim Henderson.

Zijn warme en rustbrengende stemtimbre brengen je terug naar de avonden toen er nog naar de radio werd geluisterd en teksten zo vol van betekenis zaten over thema's als liefde en familie. Als oorlogsveteraan weet hij ook nummers als 'I Bought The War With Me' realistisch voor te stellen. Deze akoestische troubadour neemt je zoals gezegd terug naar de ear van Guthrie en Seeger zoals op het afsluitende 'Leadbelly, Woody & Pete', just listen and enjoy...

 


tracks:

01. Mama's Radio
02. Ruby Slippers
03. I Bought The War With Me
04. Singing Your Songs
05. Buffalo Nickels
06. Dad's Garage
07. Growing Old in New Mexico
08. These Houses
09. Miss Amelia Harris, Spinster
10. Big Old Heart
11. Crumble
12. I Will Not Go Gently
13. Leadbelly, Woody & Pete


more info:

year: 2016

artist: C Daniel Bolding

label: Berkalin Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)