© Rootsville.eu

Carolin Aiken
Broken Wings Heal

review: Freddie
©Rootsville 2016

Voor deze Caroline Aiken moeten we richting Atlanta Georgia in de US. Haar nieuwste album ‘Broken Wings Heal’ is in 2015 op de markt gekomen en het was al sinds 2010 dat ze nog eens de studio’s in was getrokken. Voor dit nieuw album werkte samen met niemand minder dan John Keane die voor deze gelegenheid ook nog eens zijn ‘peddle steel’ laat spreken. Caroline Aiken is van vele markten thuis gaande van blues, rock tot folk maar in het singer-songwriter circuit voel deze ‘nachtegaal’ zich als een vis in het water.

Naast John Keane hebben er nog een handvol collega’s hun medewerking toegezegd voor het maken van dit album. Zo is er naast Ike Stubblefield en Randall Bramlett ook nog Emily Saliers van de Indigo Girls die meewerkte aan deze 9de plaat van Caroline Aiken. Met 12 tracks is het een album dat zich voor de liefhebbers van dit genre lekker laat luisteren. In haar geboorteland werd deze zangeres/gitariste ook wel ‘The Best Acoustic Act’ genoemd en dat is na het beluisteren van haar werk zeker niet overdreven te noemen.

Caroline Aiken draait al wel wat jaartjes mee in de muziek en dat hoor en voel je wanneer je luistert want alles is perfect uitgekiend. Is het nu een dromerige song als ‘Fragile’ of een lekker klinkend deuntje als ‘Mission Of Angels’ het plaatje past perfect. Wanneer bij nummers als ‘Mysterious Wonder’ dan nog een B3 ten tonele verschijnt is het quasi helemaal perfect. Dat ze ook wel wat blues feeling met lichte rockattitude in haar heeft komt er uit bij ‘Cry Wolf’.

als een voorstander van het groener en beter leven en dat komt extra tot uiting bij het prachtige en jazzy ‘Hello Cruel World’. Zeker de moeite waard om ze te gaan beluisteren wanneer ze ergens in jou buurt komt optreden.

 

Tracks:

01 Mission Of Angels
02 Fragile
03 Broken Wings Heal
04 That's What I Heard
05 Razor Wire
06 Mysterrious Wonder
07 Cry Wolf
08 Hello Cruel World
09 Comfort Is Deep
10 Everything Can Change
11 Saving Grace
12 Butter Field

more info:

year: 2015

artist: Caroline Aiken

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Caroline Aiken
John Keane
Emily Saliers
Randall Bramlett
Ike Stubblefield
Michelle Malone
Michael Steele
Gerry Hansen
Charlie Wooton
Andy Carlson
Susan Staley
Eddie Glikin
Doug Peters
Deane Quinter