© Rootsville.eu

Cee Cee James
Stripped Down & Surrendered


© Rootsville 2016

Cee Cee James heeft steeds de erfenis moeten meedragen van een Janis Joplin en dat heeft naast haar looks ook met haar krachtige stem te maken. Met deze ‘Stripped Down & Surrendered’ wil ze door deze 12 zelf geschreven tracks samen met haar partner Rob ''Slideboy'' Andrews uit dat beeldje stappen en levert daardoor een kleurrijk akoestische plaat af.

Met dit album neemt ze de luisteraar mee in een rollercoaster van emoties die haar leven hebben beïnvloedt. Een beleving van vreugde, angst en pijn verhuld in de soms donkere wereld van haar ziel. Twaalf ruwe diamantjes waaop de intensiteit hoog tij weet te vieren.

Cee Cee James haar rauwe klankleur past hier perfect bij de slide van Rob 'Slideboy' Andrews en nummers als de titeltrack 'Stripped Down & Surrendered', 'Hidden And Burried' of 'Before 30 Suns' worden ondanks het akoestische klarakter naar een ander niveau verheven. Op Ballads als 'Love Sone Left Home' en ' Thank You For Never Loving Me' wordt er met de ganse band gewerkt en zeker op dat laatste is de warmte door de ganse orchestratie meer dan welkom.

'So Gratful' is dan weer samen met haar 'Slideboy' en zijn we dankbaar voor een album als 'Stripped Down & Surrendered'...

 


tracks:

01. Stripped Down & Surrendered
02. The Edge Is Where I Stopped
03. Hidden And Buried
04. He Shut The Demon Down
05. Glory Bound
06. Love Done Left Home
07. Cold Hard Gun
08. Thank You For Never Loving Me
09. Before 30 Suns
10. You're My Man
11. Miner Man's Gold
12. So Grateful


more info:

year: 2016

artist: Cee Cee James

label: FWG Records

musicians:

Cee Cee James
Robert Andrews