© Rootsville.eu

Curtis Saldago
The Beautiful Lowdown


© Rootsville 2016

Meervoudig award winner Curtis Saldago laat met zijn nieuwe ‘The Beautiful Lowdown’ weer terug van zich horen. Deze soul-blues artiest weet als niemand anders de blues en soul te verenigingen en werkte samen met namen als Carlos Santana, Robert Cray en Roomful Of Blues. Dit 12 nummers tellende nieuwe album is misschien wel het meest persoonlijke van deze Curtis Saldago omdat hij zo goed als alle nummers schreef op deze nieuwe ‘The Beautiful Lowdown’.

Zijn soul op nummers als 'Hard To Feel The Same About Love' nemen je onmiddellijk terug naar Stax en de Memphis Soul van weleer met grootheden als Otis Redding en Sam & Dave. Heerlijke swingende soul gespeend van al even heerlijke backing vocals en indringende sax geluiden.

Op 'Simple Enough' maakt Curtis Saldago een zijsprongetje naar reggea maar ook dan blijkft hij ons steevast boeien. 'Is There Something I Should Know' is zo een typische soulballad die je terug neemt naar mindere vrolijke perioden in je liefdesleven. Ook 'Walk A Mile In My Blues' is niet zo een vrolijk nummer en hier refereert hij naar de tragische gebeurtenis van kanker...maar toch heerlijke soulblues om naar te luisteren.

Bij de afsluiter is 'Hook Me Up' neemt Curtis Saldago terug zijn harmonica ter hand om een jazzy sfeertje op te roepen maar 'I Know a Good Thing' en dat is deze nieuwe van Curtis Saldago.


tracks:

01. Hard To Feel The Same About Love
02. Low Down Dirty Shame
03. I Know A Good Thing
04. Walk A Mile In My Blues
05. Healing Love
06. Nothing In Particular (Little Bit Of Everyting)
07. Simple Enough
08. I’m Not Made That Way
09. Is There Something I Should Know
10. My Girlfriend
11. Ring Telephone Ring
12. Hook Me Up


more info:

year: 2016

artist: Curtis Saldago

label: Alligator Records