© Rootsville.eu

Dana Immanuel
Dotted Lines

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Op de cover staat een beetje een extravagante Dana Immanuel afgebeeld op haar 2de album ‘Dotted Lines’. Dat deze uit Londen afkomstige Americana artieste geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken kan je onmiddellijk opmaken, zowel haar uitstraling als haar muziek zijn best imponerend te noemen.

Dat deze Dana Immanuel ook Griekse roots in haar heeft kan je ook al opmaken als je de namen bekijkt van de muzikanten die aan dit album hebben meegeholpen. In tegenstelling tot haar begeleidingsgroep ‘The Stolen Band’ zijn op het album wel mannelijke muzikanten waar te nemen. De muziek die deze Dana Immanuel aan de wereld wil verkondigen ligt merendeel tussen country en bluegrass.

Opener en titeltrack van deze ‘Dotted Lines’ is evenwel al een buitenbeentje te noemen door allerlei technische interventies in de studio maar vanaf ‘Mile High’ beginnen onze voeten toch al te bewegen op dit lekker luisterend countrydeuntje. Hi Ha! Ook op ‘Devil’s Money’ tapt deze Dana uit hetzelfde vaatje. Nummers als ‘Life In Colour’ en het afsluitende ‘Be Like Arnie’ zijn diepdoordringende ballads. Prettige kennismaking met deze Dana Immanuel en deze ‘Dotted Lines’.


Tracks:

01 Dotted Lines
02 Mile High
03 Rock Bottom
04 Devil’s Money
05 Wild Things
05 Life in Colour
06 Going to the Bottle
07 Be Like Arnie


more info:

year: 2015

artist: Dana Immanuel

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Dana Immanuel
George Malamas
Charalampos Babis Tyropoulos
Tony Trombony Hayden
Scott Bailys
Simon Lewis
Mark Graham
Wiskey Mick Rowan
Jon Desbruslais
Ichiro Tatsuhara
bernie Simpson
John Rixon
Milt Mavrakakis
Duncan Menzis
Tarq Bowen