© Rootsville.eu

Dave Insley
Just The Way That i Am


©Rootsville 2016

Deze in Austin TX wonende Dave Insley is met ‘Just The Way That I Am’ aan zijn vierde solo album toe. Dave Insley is naast country zanger ook bekend als een steengoede songwriter want van de 12 nummers op dit album zijn er 10 van zijn hand. Alleen op het nummer  ‘Win-Win Situation For Losers’ kreeg hij hulp van Rick Shea en Paul Lacques en het afsluitende ‘Everything Must Go On’ werd samen geschreven met Rosie Flores.

Dave Insley dat is Old-Style Country die soms wat melig overkomt in deze harde tijden maar waar hij op dit album beroep doet op diverse collega muzikanten  zoals o.a. Rick Shea en Redd Volkaert. Old school country dat is ook mooie harmonie zang en voor dit aspect van deze sound deed hij beroep op o.a. Kelly Willis, Elizabeth McQueen en Dale Watson.

Deze croonin’ cowboy weet als geen ander de weemoed op te roepen in zijn teksten maar begint op deze ‘Just The Way That I Am’ gezwind met het nummers ‘Drinkin’ Wine and Starring at the Phone’ een uptempo deuntje al staat de tekst vol met weemoed. Met een superieure Matt Hubbard op de trombone. Ook al staat het nummer  ‘Win-Win Situation For Losers’ bol van de nostalgische sound van deze vroegere country toch is dit nummer een hoogtepunt van dit knappe album. Een nummer waarop Beth Chrisman op de viool te horen is en als duet gebracht wordt met Kelly Willis.

‘Please Believe Me’ wordt gekenmerkt door een doo-wop interventie zoals we die kennen uit de fifties. Met ‘Arizona Territory 1904’ is voor deze Dave Insley een antwoord op een klassieker van Marty Robbins die werd geboren in Arizona. ‘Dead and Gone’ begint met de ‘Last Post’ en is een humoristische vertelling over hoe zijn vrouw en vriendin samen kwamen op zijn begrafenis. Een einde zoals elke cowboy wel wenst…he died with his boots on!

Met ‘We’re All Here Together Because Of You’ wordt er door deze Dave Insley een hommage gegeven aan familie en vrouw en hiremee geven we met dit review een eerbetoon aan deze prachtige story tellende Dave Insley, we hebben er van genoten!


tracks:

01 Drinkin' Wine and Staring at the Phone
02 I Don't Know How This Story Ends
03 Call Me If You Ever Change Your Mind
04 Win-Win Situation For Losers
05 Arizona Territoy 1904
06 Please Believe Me
07 Footprints In The Snow
08 Dead And Gone
09 No One To Come Home To
10 We"re All Here Together Because Of You
11 Just The Way That I Am
12 Everything Must Go On


more info:

year: 2016

artist: Dave Insley

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Dave Insley
Daniel Jones
Charlie Irwin
Rick Shea
Matt Hubbard
Beth Crisman
Redd Volkaert
Danny B. Harvey
Bobby Snell
Jimmy Shortell
Joe Colarusso

harmony vocals:

Beth Chrisman
Kelly Willis
Elizabeth McQueen
Billy Brent Malkus
Dale Watson