© Rootsville.eu

David 'Honeyboy' Edwards
I'm Gonna Tell You Somethin' That I Know (CD+DVD set)


© Rootsville 2016

David ‘Honeyboy’ Edwards is al een tijdje niet meer onder ons. Met hem verdween op 29 augustus 2011 ook één van de laatste links met de ol’ school Delta blues. ‘Honeyboy’ in Mississippi werd geboren op 28 juni 1915 en verliet op jeugdige leeftijd zijn huis om bluesman Big Joe Williams te volgen. Op zijn CV staat ook mooi te lezen dat hij nog heeft gespeeld met Robert Johnson. Hij nam in het totaal een 15 albums op en we kennen zeker nummers als ‘Wind Howlin’ Blues’ en ‘The Army Blues’ van hem.

Nummers uit de jaren 30’tig hebben soms een geschiedenis die veelal gesluierd is en waarvan we niet weten wie de echte auteur ervan is. Zo is er ‘Sweet Home Chicago’ dat door Robert Johnson werd opgenomen in 1936. Deze ‘blues standard’ kent zoals zovelen enkele precedenten en ook deze Honeyboy Edwards wist de credits op dit nummer te claimen doordat de melodie van dit nummer in verschillende anderen is terug te vinden.

De opname van deze CD & DVD dateren van 04 september 2010 en werden opgenomen in de ‘G Spot’ te Los Angeles samen met Jeff Dale & The South Woudlaners en Michael Frank. Een goed half jaar later kondigde deze Michael Frank aan dat Honeyboy Edwards zich volledig zou terugtrekken uit de blues-scène wegens gezondheidsredenen. Op 29 augustus van dat jaar overleed David ‘Honeyboy’ Edwards ten gevolge van hartfalen…

Op deze laatste registratie horen en zien we Honeyboy aan de zijde van Jeff Dale en Michael Frank en het is door toedoen van Jeff dat we nog kunnen genieten van deze CD/DVD. Op de CD vinden we nummers terug als ‘Ride With Me  Tonight’ van Chester Burnett en ’Little Boy Blue’ van Robert Lockwood Jr.. Ook werk van Muddy Waters en J.A. Lane zijn terug te vinden op deze ‘legacy’ van deze Delta blues man.

‘I’m Gonna Tell You Somethin’ That I Know’ is naast de titel ook de inleiding op de DVD van een laatste storytelling van deze echte bluesman…


tracks (CD):

01 Ride With Me Tonight
02 That’s Alright
03Little Boy Blue
04 You’re The One
05 Goin’ Down Slow
06 Country Boy
07 Catfish Blues
08 Apron Strings
09 Sweet Home Chicago
10 That’s Alright (Bonus)


more info:

year: 2016

artist: David 'Honeyboy' Edwards

label: Pro Sho Bidness

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Honeyboy Edwards
Jeff Dale
Michael Frank

The South Woodlaners:

Darryl Lieberstein
Geoff Mohan
Clark Pardee