© Rootsville.eu

Derrick Procell
Why I Choose To Sing The Blues


© Rootsville 2016

Wanneer je roots niet in de blues komen te liggen en je toch namen als Billy Brach, Eddie Shaw en Bob Margolin weet te strikken moet het resultaat wel bijzonder bluesminded zijn. Toen deze Derrick Procell samen met Terry Abrahamson nummers begon te schrijven was het niet dadelijk zijn intenstie om deze nummers onder zijn eigen naam te gaan uitbrengen.

Toen in het verhaal dan namen als Billy Branch en Eddie Shaw kwamen opdagen vond hij het toch opprtuun om de werled zijn visie van de blues te laten horen. Het resultaat werd een uitstekende 12-tracks tellende bluesplaat.

Al meteen bij opener 'The Wolf Will Howl Again' deelt hij het vocale met Eddie SHaw en krijgen we het gevoel alsof Chester Burnett terug een plaat zou hebben gemaakt. Diep doordringende blues als titeltrack 'Why I Choose To Sing The Blues' en 'Broke The Mold' maken van dit album een bluesplaat zoals er meer zouden, moeten worden gemaakt en dat strekt tot eer dat deze singer-songwriter van vele marketen thuis is.

Deerick Procell is zelf een aardige harper maar door toedoen van Billy Branch wordt het nummer 'Back In The Game' toch naar een net iets hoger nieveau gebracht. Met als ondertitel 'New Blues For Ols Souls' slaan ze hier dadelijk de nagel op dekop en mogen we hopen dat we nog meer 'blues' van deze Derrick Procell mogen verwachten want dit albuml staat er meteen...


tracks:

01. The Wolf Will Howl Again
02. Trouble Me No More
03. The Eyes Of Mississippi
04. Why I Choose To Sing The Blues
05. They All Find Out
06. Broke The Mold
07. Ain’t Nuthin More About It
08. Sorry
09. Who Will Tell Lucille
10. Back In The Game
11. Don’t Waste A Wish On Me

bonus track:
12. Too Much


more info:

year: 2016

artist: Derrick Procell

label: Hear And Now Music

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Derrick Procell
Woody Johnson
Bob Levine
Bob Baglione
Bob Levine
Bob Margolin
Zoey Witz
Dave Steffen
Alex SMith
Chris Hanson
Billy Branch
Jack Skalon
John Toroll
Rick Demski
Bob Runte
Eddie Shaw
Meredith Colby
Evvy Procell
Sofie Way