© Rootsville.eu

Doghouse Rose
Bourbon & Gasoline


© Rootsville 2016

In 2014 waren ze voor mij op Swing Wespelaar best wel een verademing. Alsof het de gewoonste zaak ter wereld was bouwden ze daar een feestje om u tegen te zeggen, toen met hun debuutalbum in de aanslag. Twee jaar later stellen ze nu hun 2de album voor en daarvoor zijn ze zelfs naar België gekomen.

Doghouse Rose zijn in feite Sarah Beth en Jefferson Sheppard die de vocals samen onder hun beiden weten te verdelen. Verder is er nog Telecaster-speler Iain "The Bourbon Barron" Leslie en "Dirtbag" Jordan Zagerman aan de drums bijgevoegd. Deze uit Toronto afkomstige band weet een perfecte mix van country en rock ’n roll te vinden. Alhoewel ze er alle vier best wel ‘ruig’ uitzien is hun muziek meer aangenamer dan op het eerste zicht doet vermoeden.

Met een intro op klokkenspel zullen ze zeker en vast aan hun prille schooljaren hebben gedacht maar vanaf ‘Lurking In The Dark’ vliegen ze er meteen zorgvuldig in. ‘Dead or Alive’ en ‘I’m Gonna Drink’ zijn aardige deuntjes die een feestje wel in gang weten te zetten. ‘Another Day Goes By’ is een leuk country deuntje waarbij je enkel gelukkig kan bij worden. De warme stem van Jefferson doen me bij momenten denken aan die van Bernie Batke van de alom geprezen rootsband Smokestack Lightnin’.

De samenzang met Sarah verloopt vlekkeloos en alleen wanneer Sarah solo gaat in de vocals wordt het tempo een beetje ruiger en sneller. Hi Haw! Country maar dan met een hoge dosis rock ’n roll gehalte  waarbij afwisselend opzwepende nummers met easy listening ballads als ‘The Working Song’ elkaar perfect in balans weten te houden. Op nummers als ‘You Should Know’ komt het stemtimbre kort bij dat van een jonge Dolly Parton al is het visueel leuker om naar deze Sarah Beth te kijken. Jeugdig, fris en vol rock ’n roll attitude.

Met ‘The Carnival Show’ helen ze er zelf een leuk aanvoelend walsje bij, een nummer dat best muzikaal vernieuwend kan zijn. Met ’40 Days’ komen we aan het einde van deze country-trip en zijn we zeker dat deze Doghouse Rose hier in de lage landen al best een behoorlijke fanclub wisten bijeen te krijgen. So great job!


tracks:

01 Intro
02 Lurking In The Dark
03 Dead Or ALive
04 Another Day Goes By
05 I'm Gonna Drink
06 The Working Song
07 Waiting For You
08 You SHould Know
09 Wild West
10 Warning
11 The Carnival Show
12 40 Days


more info:

year: 2016

artist: Doghouse Rose

label: Red Ryder Records

booking: Surfing Airlines

musicians:

Sarah Beth "The Punk Rock Cowgirl": Lead Vocals & Guitar
Jefferson "MegaJeff" Sheppard: Lead Vocals & Bass
Iain "The Bourbon Barron" Leslie: Lead Guitar & Backup Vocals
"Dirtbag" Jordan Zagerman: Drums