© Rootsville.eu

Don Conoscenti
Anastasia


© Rootsville 2016

Je zou haast gaan denken dat we  met deze Don Conoscenti aan een Italiaanse singer-songwriter toe zijn maar deze multi-instrumentalist groeide wel degelijk op in de States en meer bepaald in The Windy City. Sinds hij met muziek bezig is werd hij ook zo een beetje een globetrotter trok hij zowat gans Amerika door en ver daarbuiten. Uiteindelijk belandt deze Don Comoscenti in Colorado en legt hij zich toe op de folk muziek maar dan wel met een knipoog richting pop.

Het is niet bepaald met een hoog ritme dat hij platen weet op te nemen want zijn laatste album dateert al van 2009. Na ‘Turn Here’ krijgen we dan nu in 2016 deze ‘Anastasia’ met daarop 14 nummers. Ook nu neemt zijn goede vriend Ellis Paul deel aan dit album iets wat in het verleden meermaals het geval was. Door zijn leven in Colorado is deze Don Conoscenti ook geïnspireerd geraakt door de cultuur van de Indianen en ook zijn muziek werd aangetrokken door deze bevolking zoals op ‘Drink Another Round, een nummer dat hij samen met Ellis Paul wist te schrijven.

Nummers als ‘Big Deal’ zijn van het stevigere allooi en gaat richting folk-rock uit, dit in tegenstelling met de andere nummers op deze ‘Anastasia’. ‘Ariana’ is dan weer het voorbeeld van rustige Americana, een nummer om bij weg te dromen. ‘The Other Side’ is een nummer dat ook in dat segment thuis is te brengen . Met enig hitpotentieel is zeker het nummer ‘Love Had Come’ en een portie country krijgen we met ‘That Train’ daar waar ’Smith Road’ door toedoen van de keyboards een bluesy feeling heeft.

Een albummet diverse genres in verwerkt en moeilijk uit te maken welke richting deze Don Conoscenti nu verder wil…


tracks:

01 Anastasia
02 Drink Another Round
03 Echo
04 Big Big Deal
05 Ariana
06 Love Is A Curious Thing
07 The Other Side
08 Live And Let Live
09 Love Had Come
10 That Train
11 Smith Road
12 What Else Could I Do
13 Truth Is
14 She Didn’t Break Me

 


more info:

year: 2016

artist: Don Conoscenti

label: Howling Dog Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)