© Rootsville.eu

Donald Ray Johnson and Gas Blues Band
Bluesin' Around


© Rootsville 2016

There is more than one style in the blues, but this Donald Ray Johnson is my kinda blues...

Donald Ray Johnson werd geboren in Texas maar leeft al jaren in Canada. Tijdens zijn carrière speelde hij met heel wat grote namen als er zijn Big Mama Thornton, Percy Mayfield en Lowell Fulson en ook met The Isley Brothers en The Commodores was hij ooit samen op weg. Zijn vorig album 'It's Time' dateert al van 2010 dus zijn we blij dat er weerom wat nieuws valt te rapen van deze soulblues-man.

Het was gitarist Gaspard 'Gas' Ossikian die enkele jaren geleden de begeleidende 'Gas Blues Band' wist op te richten. In de nog tamelijk jonge carrière als band wisten ze toch al wat grote namen te vergezellen zonder ook maar aan hun eigen indentiteit te komen. De opnamen van dit 11 track tellend album gebeurde in maart van dit jaar in het Franse Riquet.

Met enkele originals is er op dit album ook ruimte gelaten voor enkele covers zoals 'Bluesifyin' van Joe Louis Walker of het jazzy aanvoelende 'Ninety Proof' van Philip Walker. Gaande van soul, blues en rhythm 'n blues zit deze 'Bluesin' Around' boordevol variatie zoals ook met 'Ain't Supertious' van Willie Dixon. Een buitenbeentje op deze plaat is zeker wel het interludium 'She's French' als 'live' tussendoortje.

Heel aantrekkelijk is 'She's Dressing Trasy' waarna er twee nummers volgen van eigen hand met 'Watching You' en 'Should've Been Gone' alvorens af te sluiten met Lucky Peterson's 'You're The One For Me' wat we dan ook volmondig beamen...


tracks:

01. Bad Luck
02. Bluesifying
03. Ain’t Superstitious
04. Ninety Proof
05. She’s French
06. Big Rear Window
07. Distant
08. She’s Dressing Trashy
09. Watching You
10. Should’ve Been Gone
11. You’re The One For Me


more info:

year: 2016

artist: Donald Ray Johnson

label: Mar Vista Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Donald Ray Johnson
Gaspard Ossikian
Pierre Cayla
Philippe Scemama
Yannick Urbani
Daniel Antoine
Samuel Dumont
Nicolas Gardel