© Rootsville.eu

Dude
Give It Back


© Rootsville 2016

Drummer Jean Monsou en zanger-gitarist Jan Kanis zijn of waren geen vreemden voor elkaar. In de jaren 90-tig speelden ze bij Moonflower gekend van de hits 'Angel' en 'Roses'. Onder de noemer van 'laten we iets anders' gaan doen ging ieder zijn eigen weg maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jan bleef nummers componeren. Met het idee om met deze nieuwe composities iets aan te vangen besloten Jean en Jan het opnieuw te proberen en begonnen met het opbouwen van een nieuwe band.

Als tweede helft van de ritme sectie vond drummer Jean Monsou de bassist Francesco Colella en zo gingen ze verder op zoek naar een tweede stem. Die vonden ze bij familie 'De Groot' want Marcel (zoon van...) werd bereidt gevonden om dit Quartet te vervolledigen. Na het finetunen van de geschreven nummers trokken ze richting Rockstad Den Haag waar in de 'Basementstudio' deze EP zijn voltooiing kreeg.

Met deze 6 tracks tellende 'Give It Back' zijn de rockende jaren van weleer niet al te ver weg. Met de opener van dit kleinood vliegen deze Dude's er meteen stevig in met het rockende 'Give It back'. Met het stompende 'Fine Thing' dwalen dit viertal af richting bluesrock waarbij de gitaarrifs duidelijk door je heen gaan. Met deze EP laten deze 'Dude' duidelijk blijken dat ze de roots met rock niet zijn verloren waarbij heel wat high energy vrijkomt in het motor minded nummer 'Ride Baby Ride'. Ook de 'Wah Wah' wordt terug leven in geblazen op het nummer 'Love Will Find A Way' wat dit nummer tot de perfect rockplaat weet te maken. Afsluiten doen ze met '1234' en net als bij de anderen nummers vormen de beide gitaren een stomende conversatie van pure rock on a dusty road.


tracks:

01. Give It Back
02. Fine Thing
03. Ride Baby Ride
04. Love Will Find A Way
05. Dusty Road
06. 1234more info:

year: 2016

artist: Dude

label:

musicians:

Jan Kanis: zang & gitaar
Jean Monsou: drums & zang
Francesco Colella: bas
Marcel de Groot: gitaar & zang