© Rootsville.eu

Duke Robillard and his All-Star Combo
Blues Full Circle


© Rootsville 2016

Duke Robillard is nog zo één van die levende legendes in de blanke blues geschiedenis. Zijn lijst met albums is ellenlang en voor hij onder eigen naam ging spelen was hij van 1967 tot 1990 de orchestleider en mede-oprichter bij Roomfull Of Blues. Daarna speelde hij drie jaar (1990-1993) aan de zijde van Kim Wilson bij The Fabulous Thunderbirds en dan volgde een carrière als Duke Robillard die tot op de dag van vandaag nog lang niet ten einde is.

Deze' Blues Full Circl'e nam Duke Robillard op in zijn eigen Duke's Mood Room en bij Lakewest Recording in Rhode Island. Openen doet hij met 'Lay A Little Lovin' On Me ' en daarmee krijgen we dadelijk die typische zangstijl van Duke te horen. Voor dit album schreef Duke Robillard een 8 nieuwe nummers en 3 ervan zijn reeds een paar decennia vroeger geschreven toen hij nog bij Roomful Of Blues speelde.

Op drie van de nummers mag hij rekenen op enkel 'special geusts' en op 'Last Night' is dit niemand minder dan Sugar Ray Norcia. Deze Sugar Ray werd trouwens na Duke Robillard aangetrokken als zanger bij Roomful of Blues. Op het swingende en met boogie woogie gespeende 'The Mood Room' krijgen we Kelly Hunt aan de black and white keys alsook aan de vocals.

Als derde gast op deze 'Blues Full Circle' hebben we dan Jimmie Vaughan op het instrumentale 'Shufflin' And Scufflin'. Ook met hem heeft Duke Robillard een connectie want het was dee Vaughan die Duke in 1990 kwam te vervangen bij The Fabulous Thunderbirds. Naast dezed drie spelen ook Gordon “Sax” Beadle en Doug James mee als blazersectie. 'Blues For Eddie Jones' is dan weer een ode aan 'Guitar Slim' wiens Eddie's bluesnaam was. Afsluiten doet hij dan weer zo een typische Robillard sound op 'Come Withe Me Baby'.

Met deze 'Blues Full Circle' hoopt Duke Robillard de cirkel volledig rond te krijgen met enkele ol'school bluesjes. Als aanloop naar een concert werden enkele nummers op een namiddag opgenomen.


tracks:

01. Lay A Little Lovin' On Me
02. Rain Keeps Falling
03. Mourning Dove
04. No More Tears
05. Last Night (Feat. Sugar Ray Norcia)
06. Fool About My Money
07. The Mood Room (Feat. Kelley Hunt)
08. I've Got A Feelin' That You're Foolin'
09. Shufflin' And Scufflin (Feat. Jimmie Vaughan)
10. Blues For Eddie Jones
11. You Used To Be Sugar
12. Worth Waitin' On
13. Come With Me Baby


more info:

year: 2016

artist: Duke Robillard

label: Stony Plain Records

musicians:

Duke Robillard
Bruce Beards: keyboards
Brad Hallen: bass
Mark Teixeira: drums

special guests:

Jimmie Vaughan
Sugar Ray Norcia
Kelly Hunt
Gordon “Sax” Beadle
Doug James.