© Rootsville.eu

Dylan Wickens & The Grand Naturals
Hi Lo-Fi

review: Freddie
©Rootsville 2016

Met deze ‘Hi Lo-Fi’ van Dylan Wickens & The Grand Naturals bevinden we ons in het Canadese segment van der rauwe blues-rock.  Dit power trio weet perfect het beeld te scheppen van deze rak van de blues zoals we deze kennen uit de sixties. Met invloeden van Doyle Bramhall II over Jimi Hendrix tot zelfs The Black Keys werd dit een album waar de liefhebbers van deze muziek zullen van smullen.

Buiten de traditional ‘In My Time Of Dying’ zijn alle andere nummers geschreven door Dylan Wickens zelf. Naast hem bevinden zich drummer Al Webster die o.a. speelde bij Jeff Healey en Colin James en bassist Dennis Pinhorn  die we kennen van bij Downchild en Danny Brooks. Op de nummers ‘Run Sister’ en ‘Calamite Jane’ komen we ook Tortoise Blue tegen op respectievelijk de bluesharp en de keyboards die op nummers als ‘Calamity Jane’ een extra meerwaarde geeft.

In 2010 bracht deze Dylan Wickens zijn debuutalbum ‘Tattoo Black’ uit en sindsdien viel hij in zijn thuisland regelmatig in de prijzen. In navolging van de titel van het album en de weerspiegeling van de sixties blues-rock kan je duidelijk horen dat het album net iets in meer dan ‘Low Fidelity’ is opgenomen. Als producer van het album zorgde deze Dylan zelf voor de invulling van deze taak.

Op nummers als ‘Fall Apart’ en ‘She’s Back In Town’ hoor je duidelijk de psychedelische invloeden zoals we deze kennen van bij icoon Jimi Hendrick maar op het nummer ‘Run Sister’ is er duidelijk een knipoog naar de invloeden van Gary Clark Jr. Met deze ‘Hi Lo-Fi’ weten Dylan Wickens & The Grand Naturals een album te brengen dat zich vereenzelvigd met het vooropgestelde beeld wat ze voor ogen hadden. Rauw en energieke blues-rock te voeten uit.


Tracks:

01. Foolish Heart
02. Love & Lust
03. Run Sister
04. Calamity Jane
05. Fall Apart
06. She’s Back In Town
07. Your Own Man
08. Rock Bottom
09. In My Time Of Dying (live)

 

more info:

year: 2016

artist: Dylan Wickens

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Dylan Wickens
Al Webster
Dennis Pinhorn

special guest:

Tortoise Blue