© Rootsville.eu

Dynamite Blues Band
Kill Me WIth Your Love


© Rootsville 2016

Take four blues musicians with a whole lotta rock ’n roll attitude, some howlin’ bluesharp, a stunnin’ guitarslinger and a solid rhythm section and what do you get?....a Dynamite Blues Band!

Even terug in de tijd… Zowel bij onze noorderburen als op onze podia daverden de grondvesten in 2007 bij het uitbrengen van het debuutalbum van ‘Big Blind’. ‘Dressed To Win’ was de titel en winnen zouden ze. Met hun rauwe en intense stijl van blues lieten die van ‘Big Blind’ toch een ietwat verfrissende wind door bluesland waaien. Twee jaar later bevestigde ze hun kunnen met de opvolger ‘Circus Left Town’ of zou dit een voorbode worden, want na tal van energieke optredens hield deze ‘Big Blind’ in 2010 plotseling op te bestaan, alsof er een leegte kwam te ontstaan in de Nederlandse blues-scéne. Shouter en harper van dienst bij deze band Wesley van Werkhoven zocht een jaartje later wat verstrooiing met een groepje belofte volle youngsters maar maar de ziel was er niet.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan is een statement als een huis en dat beseften ook Wesley van Werkhoven, JJ van Duijn en Niels Duindam en beseften zomaar out of the blue dat ze iets unieks hadden laten verdwijnen. Ze zochten en vonden een nieuwe bassist in de persoon van Renzo van Leeuwen en opeens was daar weer dat rauwe en intense gevoel van hoe zij blues willen beleven. Hun debuutalbum 'Shakedown & Boogie' was meteen bullesye!

Het album kreeg meteen superlatieven over zich heen en via enkele Nederlandse festivals stonden ze in 2015 plots op Blues Peer. Dat festival zat toen wel in een dipje waar ze gelukkig met grote sier uit zijn verezen maar toch waren die van 'Dynamite Blues Band' toen al één van de weinige lichtpunten op Peer. Met nummers als 'Dynamizer' en 'Anna Lee' swingde de tent meteen mee en ook het was er dan ook 'boenk' op.

Nu een jaartje later staan die van 'Dynamite Blues Band' terug aan de grote poort met hun opvolger 'Kill Me With Your Love'. Een album waarvoor ze 12 nieuwe originals kwamen te schrijven, songs die dat rebelse nog steeds met zich meedragen en waarmee die van 'DBB' bewijzen dat ze nog niets van die intensitiet met een blend van blues en R'n'R hebben verloren.

Openen doen ze met 'Even If You Want To' en schudden ze met Wesley's typische huilende harp je meteen wakker. Een lekker snedig bluesje met garage rock intensiteit. Dat ze bij het samenstellen van hun nieuw album ook hebben nagedacht over diversiteit maken ze meteen duidelijk met het speelse 'Dirty Minded. UIteraard wachten we ook allemaal op zo een lekker meedeinend harpbluesje en daar bevestigen ze met de titeltrack mee.

'Trash and Rumors' daar hebben we hun signature weer mee. Rock 'n roll into the blues with a little slice of exotic rumba en een nummers dat in de volgende Quentin Tarantino film kan thuishoren. Voor enkele tearjerkers zitten ze hier ook niet vergelegen waarbij we met 'Strong Love', 'Two Sides' en 'Misery' en het is alsof ze ons op onze wenken willen bedienen. Liefhebbers van Lester Butler vinden ook hun gading op deze 'Kill Me With Your Love' want 'Too Busy' zou er eentje kunnen geweest zijn van de 'Red Devils'. Blow that Mississippi saxophone! Gooi er nog een West Coastje bij met 'No Cent' and we have a smashing rockin' party!

The Dynamite Blues Band will not kill you with their love, they do it with their music....

 


tracks:

01 Even If You Want To
02 Dirty Minded
03 Kill me (With Your Love)
04 Trash And Rumors
05 Strong Love
06 Dynamite Momma
07 The Big Unknown
08 Too Busy
09 No Cent
10 Two Sides
11 This Ain’t Over
12 Misery


more info:

year: 2016

artist: Dynamite Blues Band

label: independent

booking: principal agency mail

musicians:

Wesley van Werkhoven: vocals, harmonioca & piano
JJ van Duijn: guitar
Renzo van Leeuwen: bass
Niels Duindam: drums