© Rootsville.eu

Earl King
Let The Good times Roll (Singels 1955 - 1962)


© Rootsville 2016

Al wat muziek betreft en afkomstig is uit New Orleans daar heb ik een zwak voor. Is het nu Dixieland, Rhyhtm ’n Blues of Blues het maakt niet uit het is allemaal goed.  Wanneer we het over blues hebben kunnen we niet omheen Earl King  en dat hebben ze bij Jasmine Records dan ook goed begrepen. Met deze ‘Let The Good Times Roll’ brengen ze 31 nummers samen die tussen 1955 en 1962 allemaal als A of B kant te horen waren op de ouwe getrouwe 45 toeren vinyl schijfje aka single.

Earl King werd op 7 februari 1934 als Earl Silas Johnson IV en zo zie je maar dat je onmiddellijk in het diepe zuiden bent verzeild geraakt. Hij werd opgevoed door zijn moeder want zijn vader kwam te overlijden toen hijzelf nog een baby was. Hij was al 15 toen, hij gitaar leerde spelen en later zijn idool Guitar Slim ontmoette in één van de lokale juke-joints. Guitar Slim werd ook de grote invloed van Earl King en zo kan je op deze compilatie ook diens nummer 1 hit ‘The Things That I Used To Do’ terug vinden.

Zelf is deze Earl King ook vernatwoordelijk geweest voor enkele hit noteringen zoals het nummer 'Come On' dat destijds werd gecoverd door Jimy Hendrix, SRV en Henry Roeland Byrd aka Professor Longhair. In 1960 werd hij door Dave Bartholomew geintroduceerd bij Imperial Records. De samenwerking tussen beiden bracht de standard 'I Heard You Knocking' als resultaat. In 1972 werd hij gevraagd om samen te spelen met Allen Toussaint en The Meters en daaruit volgde de single 'Street Parade'. Op 17 april 2003 overleed Earl King aan de gevolgen van suikerziekte.

Geniet van dit album met tearjerkers als 'Those Lonely, Lonely Nights' en 'It Must Have Been Love', maar ook met die typsiche rock 'n roll stijl vanuit New Orleans op nummers als 'Little Girl' of 'Averybody's Carried Away'. Heb je graag dat rhythm 'n blues gevoel dat kan ook bij 'Don't You Know You're Wrong' of ''I Can't Help Myself', of wil je enkel genieten van de hit 'Come On' en let the good times roll want je kan dit alles beleven op dit 31 nummers tellende album. It's just a case of love!


tracks:

01. Those Lonely, Lonely Nights
02. Baby You Can Get Your Gun
03. Everybody Got To Cry (Handsome Earl)
04. I Met A Stranger (Handsome Earl)
05. Little Girl
06. My Love Is Strong
07. It Must Have Been Love
08. I'll Take You Back Home
09. Mother Told Me Not To Go
10. Is Everything Alright
11. Those Lonely, Lonely Feelings
12. You Can Fly High
13. Well O Well O Well O Baby
14. I'll Never Get Tired
15. Everybody's Carried Away
16. A Weary Silent Night
17. Don't You Know You're Wrong
18. Buddy It's Time To Go
19. Darling Honey Angel Child
20. I Can't Help Myself
21. Come On, Pt. 1 & 2
22. Love Me Now
23. The Things That I Used To Do
24. You're More To Me Than Gold
25. Come Along With Me
26. You Better Know
27. Mama And Papa
28. Trick Bag
29. Always A First Time
30. We Are Just Friends
31. Case Of Love


more info:

year: 2016

artist: Earl King

label: Jasmine Records