© Rootsville.eu

Echo Bloom
Red


© Rootsville 2016


Deze nieuwe van Echo Bloom is reeds uitgebracht in 2015 maar bereikt nu pas Europa. Deze formatie is gevormd rond singer-songwriter Kyle Evans en brengt ons folk-americana die bij de liefhebbers hiervan wel in het bovenste schuifje zal belanden. Vroeger bracht deze Kyle Evans ook muziek uit onder de naam ‘The Rosemont Family Reunion’ samen met Lissy Rosemont.

In overeenstemming met het vorige album ‘Blue’ kreeg deze nieuwe van Echo Bloom de titel ‘Red’ mee. Alle 11 nummers zijn geschreven door Kyle Evans en horen thuis in een selectie van nummers die later met het album ‘Green’ een drieluik zouden moeten vormen.

Opener ‘Leaving Charleston’ neemt je onmiddellijk mee in de sfeer van country folk, een nummer dat je net als ook zoals ’Country Op’ meeneemt naar de nostalgische jaren van country. ‘Operator ‘ en zeker ‘Another Rose’ zijn paretjes die vroeger zouden kunnen geschreven zijn door CSN&Y’ en vullen de kamer met nostalgische tonen mede door de ‘pedal steel’ van Michael William Levine. Prachtig is ook de harmonieuze samenzang met Anita Purcell en Michael Gullo.

Deze ‘Red’ is heerlijk om naar te luisteren en dus kijken we al uit naar de opvolger als kan dit weer totaal iets anders zijn natuurlijk.


tracks:

01 Leaving Charleston
02 Operator
03 Evangeline
04 Willingham
05 Another Rose
06 Texas Two
07 Revenge
08 Cynthia’s Song
09 In Orbit
10 Businessman
11 Country Op


more info:

year: 2015

artist: Echo Bloom

label: Songs & Whispers

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Kyle Evans
Aviva Jay
Steve Sasso
Josh Grove
Jason Mattis
Shareef Taher

Michal William Levine
Anita Purcell
Michael Gullo
Jeffrey Young
Emily Price