© Rootsville.eu

Eddie Turner & Trouble Twins
Naked...In Your Face


© Rootsville 2016

‘Naked…In Your Face’ is het nieuwe album van Eddie Turner samen met Trouble Twins. Deze in Denver geregistreerde blues-man is zowat van alle markten thuis en speelt al vanaf zijn 12de gitaar. Hij speelde bij Tracy Nelson en Otis Taylor alvorens zijn solo carrière hem diverse prijzen wist op te leveren.

Samen met deze Trouble Twins die bestaan uit Anna Lisa Hughes en Kelly Kruse namen ze dit album op in 2015 tijdens een ‘live’ concert in The Blues Can in Alberta. Het album kenmerkt zich door de lengte van de nummers waarbij alleen ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ een ietwat normale speelduur heeft. Dit nummer dat in 1964 werd opgenomen door Nina Simone kende een jaartje later een meers succesvolle versie door The Animals. Hier neemt Anna Lisa Hughes de vocals waar bij deze meer psychedelische benadering van het nummer.

Opener van dit concert en album is Eddie’s eigen nummer ‘Jody’ een R&B floorfiller van formaat met funky grooves ook een kenmerk van deze Eddie ‘Devil Boy’ Turner. Met ‘Mistreated’ krijgen we een uitgelezen slow-bluesje van een dikke acht minuten voor de kiezen. De ritme sectie is nadrukkend aanwezig en daar is bassiste Anna Lisa Hughes een sterk onderdeel van, een dame die ook de vocals op deze ‘Mistreated’ voor haar rekening neemt.

Funk is vaak een voelbaar onderdeel bij deze Eddie Turner en dat is ook zo bij ‘So Many Roads’, een nummer dat een perfecte mix is van de licks van Eddie’s gitaar en de grooves uit basgitaar van Anna Lisa. Met het 11 minuten durende ‘Rise’ lijkt het erop of dit trio is aan het jammen maar de intensiteit waarmee dit nummer wordt gebracht doet deze dong naar een andere dimensie stijgen.

‘Blues Fall Down Like Rain’ is zo een typische  Eddie Turner nummer waarbij een  psychedelisch sixties gevoel de kop op weet te steken. Uitmuntende en sterke grooves. ‘Dangerous’ is het langste nummer op dit album waarbij ze de 12 minuten meer dan rond krijgen alvorens af te sluiten met het meer rockende ‘Secret’.

Sterk album waarbij het 'live' beleven van deze registratie een hemels gevoel moet zijn geweest. Dark & Heavy!


tracks:

01 Jody
02 Mistreated
03 So Many Roads
04 Rise
05 Buried Alive In The Blues
06 Blues Fall Down Like Rain
07 Don't Let Me Be Misunderstood
08 Dangerous
09 Secret


more info:

year: 2016

artist: Eddie Turner

label: 7-14 Productions

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Eddie Truner: vocals & guitar
Anna Lisa Hughes: vocals & bass
Kelly Kruse: vocals & drums